Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Να προστατευτούν οι απολυμένοι της ΕΤΜΑ

Ζητάει με επιστολή της προς το υπουργείο Απασχόλησης η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών

Την ουσιαστική προστασία των 150 απολυμένων πλέον εργαζόμενων της «ΕΛΛΑΤΕΞ ΑΕ», θυγατρική της ΕΤΜΑ, η οποία έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο, ζητάει με παρέμβασή της η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η Ομοσπονδία καταθέτει συγκεκριμένα αιτήματα για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων που είναι: Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ, εξομοίωση της αποζημίωσης του εργατοτεχνίτη με τον υπάλληλο (ν. 2112/20), επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού και με διάρκεια μέχρι να βρεθεί εργασία, υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, συνταξιοδότηση στα 55 οι άνδρες και στα 50 οι γυναίκες αφού είναι εργαζόμενοι στα βαρέα, επιχορήγηση του ενοικίου και τέλος μηνιαία επιδότηση για όσους σπουδάζουν παιδιά.

Αν και η εργοδοσία της ΕΤΜΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο της «ΕΛΛΑΤΕΞ», κλείνοντας έτσι και την τελευταία παραγωγική της μονάδα στη χώρα μας και οι εργαζόμενοί της ψάχνουν πλέον για δουλιά, η ίδια θα συνεχίσει να έχει την εμπορική της δραστηριότητα και εδώ και στο εξωτερικό μέσω της θυγατρικής της, την εμπορική γαλλική εταιρία «RONALTEX S.A.». Στη συγκεκριμένη εταιρία η «ΕΛΛΑΤΕΞ» κατέχει το 100% των μετοχών. Οπως άλλωστε η ίδια αποκάλυψε στο Χρηματιστήριο, η «RONALTEX είναι από το 1996 κερδοφόρος και το 2003 τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 432.293 ευρώ»..! Ταυτόχρονα, η ΕΤΜΑ επιδιώκει να καρπωθεί και αρκετά χρήματα από την αξιοποίηση των εγκαταστάσεών της που βρίσκονται στον Ελαιώνα με την αναμενόμενη αναβάθμιση της περιοχής.

Στην ίδια ανακοίνωση προς τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου η εργοδοσία προκλητικά ισχυριζόταν ότι προχώρησε σ' αυτή την κίνηση με στόχο «τη διαφύλαξη των συμφερόντων της αλλά και του αληθούς συμφέροντος των εργαζομένων...». Αφού ξεζούμισε λοιπόν τους εργαζόμενους με ένα απάνθρωπο εργασιακό καθεστώς που είχε επιβάλει και αφού πρώτα καρπώθηκε τις επιδοτήσεις που της έδωσε η κυβέρνηση, τώρα τους πέταξε στο δρόμο για να τους... προστατεύσει. Οπως έκανε άλλωστε εντελώς ανενόχλητη και με τους περίπου 400 εργαζόμενους της μητρικής εταιρίας πριν λίγα χρόνια, μεταφέροντάς τις δραστηριότητες του εργοστασίου «Ρεγιόν» στην Κίνα.

Μετά την παρέμβαση της Ομοσπονδίας, ήδη ορίστηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο για την Τρίτη το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ