Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές προσκλήσεις

Στην Τρίπολη (άλσος Αγίου Γεωργίου), συνεχίζει σήμερα το θεατρικό του ταξίδι, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη. Ακολουθεί (αύριο) η Ραφήνα, η αρχαία Κόρινθος (1η Αυγούστου), ο Ωρωπός (πρώην φυλακές, 2/8) και το Ηρώδειο (4/8).

Πρόκειται για μια απόλυτα σύγχρονη πολιτική σάτιρα, έξυπνη, γεμάτη κωμικά επινοήματα και διάχυτο χιούμορ, με κυρίαρχο το «μελίσσι» των γυναικών που αποφασίζει, με αρχηγό την Πραξαγόρα, να αναλάβει τα ηνία. Μια χαρούμενη «ουτοπία», που κάτω από την ξεγνοιασιά της κρύβει την έγνοια για τον άνθρωπο και θέλει πάνω από όλα «να διαλύσει την ένταση της καθημερινής ζωής μ' ένα πανίσχυρο παλλαϊκό γέλιο», όπως έγραφε ο Τάσος Λιγνάδης.

Η σκηνοθεσία είναι των: Νανάς Νικολάου - Βασίλη Μυριανθόπουλου. Η μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, τα σκηνικά της Χριστίνας Κωστέα, τα κοστούμια της Αννας Μαχαιριανάκη, η μουσική και τα τραγούδια είναι από τα «Χάλκινα» της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, οι στίχοι της Ν. Νικολάου, η ενορχήστρωση και διασκευές του Κώστα Χαριτάτου και οι χορογραφίες του Β. Μυριανθόπουλου. Παίζουν: Μάρθα Καραγιάννη, Τάσος Χαλκιάς, Ελένη Γερασιμίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης, Μαρίνα Καλογήρου, κ.ά.

Την παράσταση «Πανδρύμια ή στα μονοπάτια του Διονύσου» παρουσιάζει σήμερα και αύριο (9.30μ.μ.) στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος φοιτητών - Θεατρικός τομέας.

Τα θαλασσινά διηγήματα «Ερως - Ηρως» και «Η νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση, με τίτλο «Τα ρόδα της αυγής», το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Η παράσταση φιλοξενείται στα Μαστιχοχώρια Χίου (Ελατά 1/8, Μεστά 2/8, Πυργί 3/8, Καλαμωτή 4/8) και ακολουθεί Πιτυός (5/8, Βολισσός 7/8, Καρδάμυλα (9/8), Βίκι 10/8, Βροντάδος 11/8 και Αυγώνυμα 12/8. Διδασκαλία - σκηνοθεσία: Γιώργος Μπινιάρης, σκηνογραφία: Νίκος Χατζής, μουσική διδασκαλία και επιμέλεια Μίτσυ Ακογιούνογλου και καλλιτεχνική επιμέλεια και φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης. Παίζουν οι: Στ. Τσιροπινά, Α. Ψάλτη, Γ. Τσουμπαριώτης, Π. Ξυνταριανός κ.ά. Συμμετέχουν με παραδοσιακά όργανα και τραγούδια οι μουσικοί: Μ. Γεωργαλά, Ε. Αναγνώστου, Α. Μπινιάρης - Παντελέων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ