Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεσαίωνας...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΡΟΒΛΗΜΑ «με το πώς γράφει και πώς εκφράζεται» ο Αριστοφάνης διαπίστωσε χτες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και «κάλυψε» ευθέως τη σκοταδιστική απαγόρευση της παραστάσης «Πλούτος» από το δήμαρχο και το μητροπολίτη Σερρών. Προφανώς έχει ξεχάσει πώς εκφράζονται ορισμένοι από τους μητροπολίτες του στα τηλεοπτικά παράθυρα...

Είναι μάλιστα κοινώς αποδεκτό ότι ο Αριστοφάνης χρησιμοποίησε το λόγο για ευγενή σκοπό, κάτι που δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να αναγνωρίσουμε σε ιεράρχες, που αλληλοκατηγορούνταν την περίοδο της εκκλησιαστικής κρίσης.

Πάντως, ευτυχώς με την παρέμβασή του ο αρχιεπίσκοπος έλυσε και πολλές απορίες για το «από πού» αντλούν «θάρρος» διάφοροι μητροπολίτες στην Ελλάδα, προκειμένου να επιχειρούν να γυρίσουν τη χώρα στο μεσαίωνα.

ΜΑΛΛΟΝ συμβολική αυτή η «διά βοής» εκλογή των κοινοβουλευτικών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, προκειμένου ο πρόεδρος του κόμματος να διασαφηνίζει στο συνέδριο «ποιος κάνει κουμάντο».

Οπως έγινε γνωστό παρεξηγήθηκαν πολλά στελέχη, όμως όσο η «κουτάλα» της εξουσίας είναι το «ιδεολογικό στίγμα» του κυβερνώντος κόμματος, μάλλον δύσκολα θα αναπτυχθούν «πολιτικοί» προβληματισμοί.

Εκτος πια αν άλλαξαν τα ήθη στη ΝΔ και θυμήθηκαν τις πρακτικές του «παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ» (εννοούμε του πρωτότυπου, όχι του τωρινού). Ποιος ξέρει, η «μεταφορά» προς το κοινωνικό κέντρο ίσως αλλάζει εσωκομματικές συνήθειες...

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ το «εύκολο κέρδος» καλεί τους καταστηματάρχες της Αθήνας η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη. Μόνο που δε σκέφθηκε ότι το κακό παράδειγμα το δίνει πρώτη η κυβέρνησή της.

Γιατί η ρύθμιση περί «εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων», που ψηφίστηκε μόλις χτες, είναι μάλλον ο ορισμός του εύκολου κέρδους για τα ταμεία του Αλογοσκούφη, με τη λογική «ελάτε και πληρώστε» αλλιώς... καήκατε.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ