Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ
Να γίνουν αγωγές απ' όλες τις Νομαρχίες

To ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) ύστερα από την εκδοθείσα ευνοϊκή απόφαση του Αρείου Πάγου, πάνω στην αγωγή της Νομαρχίας Βοιωτίας, που αφορά στην καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα του ολοκαυτώματος και της σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, καλεί όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές που στους νομούς τους έχουν γίνει ολοκαυτώματα ή ομαδικές εκτελέσεις - ασχέτως αν έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά χωριά - να επισκεφθούν τους νομάρχες και να τους καλέσουν να μιμηθούν την ενέργεια της Νομαρχίας Βοιωτίας. Παράλληλα, να φροντίσουν να συλλέξουν στοιχεία των εκτελεσθέντων και τα πρόσωπα κληρονόμους ή άμεσα δικαιούχους, οι οποίοι θα εναγάγουν το γερμανικό Δημόσιο.

Εφιστούμε την προσοχή σας, ότι η εκδοθείσα απόφαση του Αρείου Πάγου, αποτελεί μεν μια νομολογία, αλλά αφορά μόνο τη συγκεκριμένη αγωγή του νομάρχη κ. Σταμούλη, ο οποίος ενήργησε κατ' εξουσιοδότηση και για λογαριασμό των παθόντων ή των κληρονόμων τους.

Η ΠΕΑΕΑ, δε θα παύσει ποτέ - όπως μέχρι τώρα έχει κάμει - να ζητά από την κυβέρνηση τη λύση του θέματος σε πολιτικό επίπεδο - τόσο για τις αποζημιώσεις των ολοκαυτωμάτων, όσο και για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό Δάνειο.

Για την ΠΕΑΕΑ: Ο Πρόεδρος, Νίκος Τερζόγλου. Ο Γεν. Γραμματέας, Φοίβος Τσέκερης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ