Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Εθνική υπόθεση» τα κέρδη των πολυεθνικών!

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με αντικείμενο την επιτάχυνση στην υλοποίηση του σχεδιασμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην κατεύθυνση που υπαγορεύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, γίνονται τις τελευταίες μέρες και θα συνεχιστούν και τις επόμενες, μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Χτες, ο υπουργός Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και - σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού μετά τη συνάντηση - συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «το συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών δράσεων», αλλά όχι και για αλλαγές στη διοίκηση της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004». Ομως, την ίδια στιγμή οι φήμες για αλλαγές φουντώνουν. Κύκλοι της ΟΕΟΑ «διέρρεαν» τη βεβαιότητά τους ότι «επίκεινται αλλαγές στο προεδρείο της Οργανωτικής Επιτροπής» . Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι στις 10 Μάη η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα συναντηθεί με το νέο προεδρείο της ΟΕΟΑ...

Μιλώντας χτες το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» την προετοιμασία και την επιτυχή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αφού παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, είπε πως ήρθε η ώρα της «ταχύρυθμης εφαρμογής αποφάσεων και προγραμμάτων» και ζήτησε γι' αυτό τη συναίνεση τόσο της ΝΔ, όσο και άλλων κομμάτων για την υπόθεση της Ολυμπιάδας, κάνοντας λόγο για δημιουργία άτυπων επιτροπών στη Βουλή, όπου θα συζητιούνται τα διάφορα θέματα. Είπε επίσης ότι η όλη προσπάθεια θα δημιουργήσει 150.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλει κατά 1,5% στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ επανέλαβε ότι δε θα υπάρξει αδιαφάνεια στην ανάθεση των έργων.

Σύμφωνα πάντως με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη, «δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά σίγουρα θα πρέπει η χώρα μας να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς». Αυτό δήλωσε χτες ύστερα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λ. Νικολάου και τον ομόλογό του της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ν. Φιλάρετο, οι οποίοι είναι μέλη της ΔΟΕ.

Ο διαγωνισμός για τη μετάδοση

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε η διακήρυξη για το φορέα ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», το κόστος ανέρχεται στα 153 δισ. δραχμές και το συγκεκριμένο αντικείμενο αποτελεί ένα από τα πολλά για τα οποία συγκρούονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ως γνωστόν, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί να αναλάβει τη δουλιά ο Μ. Ρομέρο (είχε αναλάβει τους αγώνες της Βαρκελώνης και έχει αναλάβει τους αγώνες του Σίδνεϊ και τους χειμερινούς αγώνες του 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτυ).

Η διακήρυξη προβλέπει ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει: Την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού σήματος σε όλους τους αθλητικούς χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων, την οργάνωση και υποστήριξη της λειτουργίας του διεθνούς ραδιοτηλεοπτικού κέντρου (IBC) και τη γενική και τεχνική υποστήριξη προς τους φορείς της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα υποβάλουν προσφορά είναι κατ' ελάχιστο τρεις και κατ' ανώτατο πέντε, εφόσον υπάρχει αριθμός κατάλληλων υποψηφίων. Οι υποψήφιες κοινοπραξίες έχουν περιθώριο να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 29 Μάη 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ