Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Πρωτοβουλία ταξικών σωματείων

Σε ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 7 του Μάη προχωρούν τα πρωτοβάθμια σωματεία της Κοζάνης, μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε την Παρασκευή βράδυ σε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης.

Η φετινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 π.μ., την Κυριακή 7 του Μάη, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πλαίσιο του γιορτασμού στο οποίο κατέληξε η Συντονιστική Επιτροπή, είναι:

Απόκρουση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Δημόσιο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, υγείας, σύνταξης. Αύξηση ημερομισθίων και συντάξεων, επιβίωση των ανέργων, 35ωρο -7ωρο - 5ήμερο. Πλήρης απασχόληση και ασφάλιση. Αγώνας για την ειρήνη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε, ενάντια στα κηρύγματα των «σειρήνων» της υποταγής, ότι η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να οικοδομήσει το δικό της Μέτωπο, το δικό της αντίπαλο δέος, απέναντι στο μέτωπο ελληνικής κυβέρνησης, ΕΕ, ντόπιου και ξένου κεφαλαίου μαζί και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, «αγωνιστική, ταξική απάντηση σ' όλους αυτούς που θέλουν την εργατική τάξη υποταγμένη, συμβιβασμένη και κοινωνικό εταίρο σ' ένα μονόλογο που στόχο έχει την αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ