Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ
Ανατράπηκε γερανός

Την πραγματική όψη των Αγώνων για τους εργαζόμενους στα Ολυμπιακά έργα, αποκάλυψε για μια ακόμη φορά χτες η ανατροπή ενός γερανοφόρου οχήματος στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Στις 2 το μεσημέρι, ένας από τους γερανούς που χρησιμοποιούνται για την ανάπλαση του γηπέδου, σταθμευμένος δίπλα στη θύρα 1 του Σταδίου, «γονάτισε» στην κυριολεξία από το υπέρβαρο φορτίο που σήκωνε στο βραχίονά του, με αποτέλεσμα να πέσει στην οδό Κλεάνθους και να καταπλακώσει το καπό διερχόμενου οχήματος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός του. Χωρίς τραυματισμούς γλίτωσε και ο χειριστής του γερανού αλλά και οι εργαζόμενοι που δούλευαν εκείνη την ώρα στο εργοτάξιο του γηπέδου της Τούμπας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του ατυχήματος έκαναν λόγο για υπερφόρτωση του βραχίονα, με αποτέλεσμα το φορτίο να βγει έξω από το κέντρο βάρους του οχήματος το οποίο και ανατράπηκε. Ετσι, από συγκυρία και μόνο δε θρηνήσαμε νέα θύματα στο βωμό της «Ολυμπιακής ιδέας» της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, που επιβάλλει εξαντλητικούς ρυθμούς δουλιάς για τους εργαζόμενους και επιτάγχυνση των έργων χωρίς καμιά μέριμνα και έλεγχο για την ασφάλεια των εργατών και των πολιτών, στο όνομα της έγκαιρης παράδοσης των έργων και της διασφάλισης των κερδών των μεγαλοκατασκευαστικών εταιριών.

Να σημειωθεί ότι κάθε Τετάρτη, κατά μήκος της οδού Κλεάνθους όπου έπεσε ο γερανός, γίνονταν μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα η τοπική λαϊκή αγορά, η οποία μεταφέρθηκε στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας για τους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων. Κανείς από τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της Τούμπας και τους κατοίκους της περιοχής δε θέλει να σκέφτεται τι θα γίνονταν στην περίπτωση που χτες πραγματοποιούνταν κανονικά η λαϊκή αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ