Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντίσταση στα αντιαγροτικά σχέδια

Παρέμβαση - καταγγελία των κομμουνιστών για το ξεκλήρισμα των τευτλοπαραγωγών και τα λουκέτα στα ζαχαρουργεία, στα οποία οδηγούν οι νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Την ανάγκη αντίστασης, για να μην περάσουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Ζάχαρης, οι οποίες προμηνύουν ξεκλήρισμα για τους τευτλοπαραγωγούς και «λουκέτα» στα ελληνικά ζαχαρουργεία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «μετά το χτύπημα της βαμβακοκαλλιέργειας και της καπνοκαλλιέργειας από την πρόσφατη ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), οι νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την αναθεώρηση του κοινοτικού καθεστώτος για τη ζάχαρη, προτάσεις που κυριολεκτικά είναι καταστροφικές και θα οδηγήσουν σύντομα στην εγκατάλειψη της τευτλοκαλλιέργειας από τους αγρότες και στο κλείσιμο των ελληνικών ζαχαρουργείων».

Η ΝΕ Εβρου υπογραμμίζει ακόμη ότι «για την καταστροφική αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει ως στόχο την καταστροφή μιας δυναμικής καλλιέργειας και το κλείσιμο των 5 ζαχαρουργείων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, μεγάλες ευθύνες φέρουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ, καθώς και οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ που με ευλάβεια υπηρετούν αυτήν την πολιτική και μόνο, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αγροτών και των εργαζομένων, δίνουν τη «μάχη» για μεγαλύτερες αντισταθμίσεις και μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο (από 3 σε 4 χρόνια)».

Συνεχίζοντας η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, επισημαίνει ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται «δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει λύση ρεαλιστική, αν η αγροτιά και οι εργαζόμενοι δεν περιορίσουν την πάλη τους σε ορισμένα επιμέρους κλαδικά αιτήματα, που κι αν ικανοποιηθούν, σύντομα τα προβλήματα θα ξαναφουντώσουν».

Αντίθετα, τονίζεται, τα λαϊκά στρώματα έχουν διέξοδο, αν συντονίσουν τους αγώνες τους και συμβάλουν στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού Μετώπου, που θα κατακτήσει την εξουσία και θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της λαϊκής οικονομίας και μια φιλοαγροτική πολιτική, που βασικοί άξονες θα είναι:

  • Η ανάδειξη των παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, για να αντιμετωπιστεί το μειονέκτημα του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της ελληνικής γεωργίας, σε όφελος του λαού.
  • Η ολόπλευρη ανάπτυξη της γεωργίας - κτηνοτροφίας - αλιείας, που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας σε τρόφιμα, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα εξοικονομεί συνάλλαγμα και θα εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.
  • Η στήριξη της αγροτικής οικονομίας, με στόχο την υλοποίηση των βασικών έργων υποδομής, για να μειώνεται το κόστος παραγωγής, την ανάπτυξη της γεωργικής έρευνας και τεχνολογίας, τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από όλες τις αντίξοες συνθήκες. Τη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους των συνεταιρισμών και των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της υπαίθρου στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, των συντάξεων, της περίθαλψης, της Παιδείας, του Πολιτισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ