Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακά μέτρα σήμερα

Ολυμπιακή Φλόγα, Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ο αγώνας της ποδηλασίας, αναμένεται να προκαλέσουν σήμερα, αύριο και την Κυριακή, κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο. Συνολικά από τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η Τροχαία, για τη διευκόλυνση όσων συμμετέχουν σε όλα τα παραπάνω, θα επηρεαστούν οι δήμοι Αθήνας, Καισαριανής, Ζωγράφου, Παπάγου, Χολαργού, Νέου και Παλαιού Ψυχικού, Γαλατσίου, Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης, Χαλανδρίου και Αμαρουσίου.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της Λαμπαδηδρομίας, από την Ακρόπολη έως και την Αττική Οδό, θα απαγορεύεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έως και τις 17.30, η στάση και η στάθμευση σε περίπου 100 σημεία των παραπάνω Δήμων. Επίσης, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε αυτούς, από τις 8.00 μέχρι και τις 17.30.

Εξάλλου, εξαιτίας της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θα διακοπεί προσωρινά από τις 15.00 έως και τις 2.00 το πρωί του Σαββάτου, η κυκλοφορία των μη διαπιστευμένων οχημάτων στους παρακάτω δρόμους (και στα δύο ρεύματα): Β. Σοφίας (από «Χίλτον» μέχρι κόμβο Αμπελοκήπων), Κηφισίας (από κόμβο Αμπελοκήπων μέχρι κόμβο Αττικής Οδού), Κύμης (από Πλαπούτα μέχρι Καποδιστρίου - Βυζαντίου - Εθνικής Αντιστάσεως), Βεΐκου (από κόμβο Καποδιστρίου μέχρι Τραλλέων) καθώς και στην Β. Κωνσταντίνου (στο ρεύμα ανόδου από Μιχαλακοπούλου έως Β. Σοφίας). Αντίθετα, επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων στους κόμβους: Β. Σοφίας - Β. Αλεξάνδρου, Παπαδιαμαντοπούλου (προς οδό Μπένση), Ξενίας - Δορυλαίου, Τσόχα (προς Μεσογείων), Φειδιππίδου (προς Αλεξάνδρας), Αργολίδας (προς Κορινθίας), Λαρίσης (προς Σλήμαν), Τρικάλων (προς Λακωνίας), Πανόρμου (προς και από Ερυθρού Σταυρού), Κατεχάκη, Φάρου και Καποδιστρίου (όπου θα εξυπηρετούνται τα οχήματα για τα νοσοκομεία).

Επίσης σήμερα από τις 20.00 θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω του αγωνίσματος της ποδηλασίας που θα διεξαχθεί αύριο και την Κυριακή. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η Πλατεία Κοτζιά. Η κυκλοφορία στην οδό Αθηνάς, από τη Σοφοκλέους έως και τη Λυκούργου, δε θα επιτρέπεται μέχρι τη 1.00 της 16ης Αυγούστου. Παράλληλα, περιορισμός της κυκλοφορίας θα ισχύει κατά μήκος των παρακάτω οδών: Σωκράτους (από Πειραιώς έως Ευριπίδου), Μενάδρου (από Σοφοκλέους μέχρι Ευρυπίδου), Κλεισθένους (από Λυκούργου μέχρι Σοφοκλέους), Ικτίνου, Πλ. Θεάτρου, Ευρυπίδου και Σοφοκλέους. Σε ό,τι αφορά την οδό Σταδίου, η κυκλοφορία θα είναι ελεγχόμενη μέχρι τη συμβολή της με τη Δραγατσανίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η ισχύς των Ολυμπιακών Λωρίδων παρατείνεται έως τις 2 τα ξημερώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ