Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αθλητισμός χρηματιστήριο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ Θάνου και ο Κώστας Κεντέρης ίσως τελικά μείνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, το πρόβλημα είναι όμως ότι οι πραγματικές αιτίες τέτοιων φαινομένων θα μείνουν ...εντός και, μάλιστα, στο απυρόβλητο.

Προφανώς και δε δικαιολογούνται ούτε οι κυβερνώντες, ούτε η ΔΟΕ, ούτε οι κάθε λογής διεθνείς παράγοντες να δηλώνουν έκπληκτοι, στενοχωρημένοι και λάβροι κατά των πρακτικών της χρήσης αναβολικών. Δε γνωρίζουν μήπως τους λόγους και τις αιτίες;

Οταν ο στίβος και τα υπόλοιπα αθλήματα αντί για πεδίο συναγωνισμού γίνονται ...χρηματιστήριο και οι αθλητές μετατρέπονται σε επενδύσεις πολυεθνικών, τι διαφορετικό θα μπορούσε να περιμένει κανείς; Κάθε εταιρία θα προσπαθεί να σιγουρέψει την «επένδυσή» της με κάθε μέσο.

Προφανώς, λοιπόν, μας κοροϊδεύουν οι κύριοι της ΔΟΕ όταν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αθλητές που συλλαμβάνονται «ντοπαρισμένοι». Δε γνωρίζουν απλά τι συμβαίνει αλλά το διατηρούν και το επεκτείνουν.

Οσο για την κυβέρνηση, όλοι καταλάβαμε ότι προσπαθεί να κρατήσει - πλέον - αποστάσεις από την όλη ιστορία. Μόνο που κουβαλάει το παρελθόν της πολιτικής εκμετάλλευσης των Ολυμπιονικών και δεν είναι εύκολο να το «βγάλει» από πάνω της.

ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ότι ...παραβιάζουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία με τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, δηλώνουν τώρα οι Αμερικανοί. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνουν για να θεωρηθεί - κατά τη γνώμη τους - παραβίαση;

Πάλι καλά δηλαδή που δε μας είπαν ότι την Ολυμπιακή Εκεχειρία την παραβιάζουν οι Ιρακινοί που αντιστέκονται στην κατοχή και ότι ταιριάζει στο «Ολυμπιακό πνεύμα» το να παραδοθούν αμαχητί.

ΔΕΚΑΔΕΣ τα περιστατικά «υπερβάλλοντος ζήλου» των αστυνομικών και γενικότερα των κατασταλτικών αρχών που καταγγέλλονται καθημερινά αυτές τις μέρες... Μάλλον τα «όργανα της τάξης» έχουν «ντοπαριστεί» δεόντως. Ας προσέξουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι κι ας πάρουν μέτρα γιατί η κατάσταση μάλλον ξεπερνάει τα όρια...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ