Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΗΝΑ 2004
ΙΒΑΝ ΠΕΝΤΡΟΣΟ
«Θα παλέψω»

Sportidea

Οταν το 2003 ο 33χρονος Ιβάν Πεντρόσο αποχωρούσε βουρκωμένος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι, εξαιτίας του ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την πρώτη του προσπάθεια στο άλμα εις μήκος, τον ρώτησαν αν πρόκειται να αποσυρθεί. Και αυτός έγνεψε καταφατικά. Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός στον αστράγαλο στους Παναμερικανικούς Αγώνες το 2003...

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τους πολλούς τραυματισμούς, είναι και πάλι σε θέση να κυνηγήσει μια καλή παρουσία τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αν και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Αλλωστε, ο Ιβάν Πεντρόσο όπως έχει δηλώσει το 2001: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους, να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής όσες περισσότερες φορές μπορώ. Αντικειμενικός μου σκοπός είναι να κερδίζω το χρυσό μετάλλιο».

Μιλήσαμε με τον Ι. Πεντρόσο πριν από μερικές μέρες. «Ολοι οι αθλητές που συμμετέχουν, έχουν προετοιμαστεί καλά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Απαντώντας στο ερώτημα για το επίπεδο των Αγώνων ξεκαθαρίζει: «Ο συναγωνισμός είναι υψηλός». Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται λέει: «Είχα κάποια προβλήματα υγείας αλλά έχω προπονηθεί καλά και θα κάνω το καλύτερο. Τώρα, είμαι σε καλή κατάσταση και θα παλέψω».

Διακρίσεις

Το 1995 ο Ιβάν Πεντρόσο έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός που κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος. Από τότε έως το 2001 έχει πάρει όλους τους τίτλους. Είναι ο μόνος που έχει στην κατοχή του πέντε συνεχείς παγκόσμιους τίτλους κλειστού στίβου. Τιμήθηκε με τον τίτλο του καλύτερου Κουβανού αθλητή για το έτος 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ