Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
«Στο πόδι» ενάντια στο Μεσαίωνα

Κάλεσμα αντίστασης, από την Εργατική Αχτίδα Πάτρας του ΚΚΕ, στα αντεργατικά σχέδια της επιχείρησης «Κρητικός»

Την ασυδοσία του ιδιοκτήτη της κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης «Κρητικός» στην Πάτρα, ο οποίος με την απειλή του κλεισίματος του εργοστασίου απαιτεί από τους εργαζόμενους μείωση αποδοχών και κατάργηση κεκτημένων (8ωρο - 5ήμερο), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Εργατική Αχτίδα Πάτρας του ΚΚΕ.

Η εργατική τάξη της πόλης μας - σημειώνει η Εργατική Αχτίδα - δε βρίσκεται πρώτη φορά αντιμέτωπη με την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, καθώς παλαιότερα έγινε ανάλογη προσπάθεια στο εργοστάσιο δέρματος, που στην πράξη ακύρωσε ο αγώνας των εργαζομένων και δεν πέρασε. Η ολομέτωπη επίθεση - συνεχίζει - που δέχονται οι εργαζόμενοι στο «Κρητικό», δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της μετα-ΟΝΕ εποχής. Οπως σημειώνει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις, έθεσε σαν «πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση της πορείας προς την ΟΝΕ», κάτι που επικρότησε και η ΝΔ. «Επόμενα - τονίζει - καμιά επανάπαυση, η εργατική τάξη στην πόλη μας πρέπει να βρεθεί στο πόδι για να αποτρέψει το νέο εργασιακό μεσαίωνα, τώρα στο "Κρητικό" αύριο κάπου αλλού».

Η Εργατική Αχτίδα Πάτρας του ΚΚΕ καλεί «να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των εργαζομένων στους εργάτες και τις εργάτριες του "Κρητικού" που δοκιμάζονται από τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες (ΓΣΕΕ - Εργατικό Κέντρο Πάτρας). Να μη δεχτούν να κατεβάσουν ακόμα παρακάτω τον πήχη των δικαιωμάτων τους που τους καλεί κυβέρνηση και εργοδοσία για να μπουν στη στρούγκα της μετα-ΟΝΕ εποχής».

Ο δρόμος - καταλήγει - που με σιγουριά φέρνει αποτελέσματα και δίνει κατακτήσεις, είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, είναι η συγκρότηση του λαϊκού μετώπου για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ