Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«REGINA MARE»
Ζητείται ασφάλιση

Η απασχόληση ανασφάλιστων εργαζομένων στο ξενοδοχείο της Θεσπρωτίας καταγγέλθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας

Μια ακόμη καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις πολλές, για την παραβίαση των εργασιακών σχέσεων και την αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό, σε όλη τη χώρα.

Ο συνδικαλιστής Κ. Αναστασίου, σε καταγγελία του προς την Επιθεώρηση Εργασίας του Νομού Θεσπρωτίας, αναφέρεται στην ανασφάλιστη εργασία στο ξενοδοχείο « REGINA MARE», σε βάρος 50 εργαζομένων! «Θέλω να σας κάνω γνωστό και να σας καταγγείλω ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου "REGINA MARE" αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων σε αυτό και των ασφαλιστικών τους ταμείων», τονίζει ο συνδικαλιστής στην καταγγελία του.

«Συγκεκριμένα, ενώ το ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και 10 μέρες κανονικά με πλήρες προσωπικό, δεν έχουν ακόμα γίνει προσλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι 50 περίπου εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ασφάλιση. Αυτό δε συμβαίνει για πρώτη φορά, πράγμα που άλλωστε μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από το δελτίο πελατών του ξενοδοχείου τα περασμένα χρόνια.

Από εκεί μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι ασφαλισμένοι ούτε κατά τη διάρκεια εορταστικών διακοπών π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες κ.λ.π. Ο κ. Δημητρόπουλος, διευθυντής του ξενοδοχείου, ξέρει πολύ καλά τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, μια και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θεσπρωτίας.

Κατόπιν τούτου, σας παρακαλώ να πράξετε τα δέοντα, έτσι ώστε να σταματήσει η παρανομία και η αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων, των ταμείων τους και της κοινωνίας συνολικά», καταλήγει η καταγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ