Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τετράωρες στάσεις εργασίας

Τετράωρες στάσεις εργασίας έχει κηρύξει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, αύριο Σάββατο 7/11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ελέα» και την Κυριακή, την ίδια ώρα, στο «Μεσογγί». Επίσης, το επόμενο Σάββατο 28/8, 7 έως 11 το πρωί, στα ξενοδοχεία του Δήμου Φαιάκων Κασσωπαίων, και την Κυριακή 29/8 από έως 11 το πρωί, επίσης, στα ξενοδοχεία των Δήμων Μελιτειέων και Αχιλλείων. Το Σωματείο και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με σχετικές ανακοινώσεις τους καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και την τρομοκρατία που επικρατούν στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή ένα περιστατικό, παράδειγμα εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, χαρακτηριστικά, η διεύθυνση του «Ελέα» θέλοντας να θέσει εκτός εργασίας τον επί 27 χρόνια υπάλληλο της επιχείρησης προχώρησε στην αλλαγή της θέσης εργασίας του από σερβιτόρο μπαρ σε σερβιτόρο εστιατορίου και ενίοτε αχθοφόρο, αποθηκάριο, ελαιοχρωματιστή και γκρουμ, προκειμένου να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση, ενώ, παράλληλα, ασκούνταν ψυχολογική πίεση.

Οταν ο εργαζόμενος διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε την επιστροφή του στη θέση που προβλέπει η σύμβαση και ασκεί επαγγελματικά και με πιστοποίηση της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων για 27 χρόνια, η επιχείρηση τον εγκάλεσε με εξώδικο! Στο εξώδικο ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί για σφάλματα που έπραξε ως αποθηκάριος ή μεταφορέας φρούτων και λαχανικών!

Ο κατάλογος των αυθαιρεσιών του «Ελέα» είναι ατελείωτος αν προσθέσει κανείς την εντατικοποίηση, την παραβίαση του ωραρίου, την κατάργηση των ρεπό, τη μη πληρωμή τους, την επικόλληση 25 ενσήμων για 31 μέρες τον Ιούλη κλπ., υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ. Ενώ επισημαίνει τις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν σε όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Κέρκυρας και καλεί τους εργαζόμενους και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ