Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΘΗΝΑ 2004
Κύμα χρήσης αναβολικών στην Αρση Βαρών

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε χτες το πρωί ότι πέντε κρούσματα ντόπινγκ έχουν σημειωθεί στο αγώνισμα και ανακοινώθηκαν επίσης τα ονόματα των πέντε αθλητών, που «συνελήφθησαν» να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πρόκειται για τους: Ουάφα Αμουρί (Μαρόκο), Βίκτορ Τσισλεάν (Μολδαβία), Ζόλταν Κέσκες (Ουγγαρία), Τρατίμα Κουμάρι Να (Ινδία) και Σαμπάζ Σούλε (Τουρκία). Οπως διευκρινίστηκε, τα δείγματα των αθλητών είχαν παρθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Το μεγάλο όνομα από τους αθλητές που συνελήφθησαν να έχουν κάνει χρήση αναβολικών αποτελεί η Τουρκάλα Σαμπάζ αφού θεωρούνταν φαβορί για το χρυσό στην κατηγορία της, τα 75 κ.

Για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Φρ. Καράρ, δήλωσε: «Υπήρξαν πράγματι πέντε αθλητές της Αρσης Βαρών που βρέθηκαν θετικοί. Επικροτούμε τη συστηματική υποβολή των αθλητών σε έλεγχο αντιντόπινγκ από τη Διεθνή Ομοσπονδία. Οι εν λόγω αθλητές ελέγχθηκαν κατά την περίοδο που ονομάζουμε καθ' υπέρβαση "αγωνιστική περίοδο" και που ξεκινάει στις 30 Ιουλίου, αλλά κατά την οποία δε διεξάγονται αγώνες. Οι αθλητές δεν είχαν ακόμα αρχίσει να αγωνίζονται».

Σημειώνεται ότι η πρώτη αθλήτρια που αποκλείστηκε λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών είναι από το Μιανμάρ, λέγεται Ναν Αϊ Κίνε και είχε κατακτήσει την 4η θέση στα 48 κιλά. Στην αντίπερα όχθη πολλές Ομοσπονδίες, όπως η Γαλλική και η Καναδική, διαμαρτύρονται πως το αντιντόπινγκ κοντρόλ δεν είναι καλό ούτε σε αυτή την Ολυμπιάδα και αποτέλεσμα θα έχει οι αθλητές των χωρών που δε χρησιμοποιούν τέτοια σκευάσματα να τερματίσουν για ακόμη μια φορά σε χαμηλές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ