Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Κινδύνεψαν εργαζόμενοι και πελάτες

Θανάσιμο κίνδυνο για τη ζωή τους αντιμετώπισαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι και πελάτες του Ολυμπιακού ξενοδοχειακού συγκροτήματος του «Αστέρα Βουλιαγμένης», από διαρροή προπανίου αλλά και από την εγκληματική αδράνεια της διεύθυνσης του «Αστέρα» που βάζει σε δεύτερη μοίρα τις ανθρώπινες ζωές μπροστά στο κυνήγι του κέρδους.

Η διαρροή προπανίου έγινε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε επιχωματωμένη δεξαμενή αποθήκευσης υγραερίου, στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος "Αρίων"». Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, η διαρροή του επικίνδυνου αερίου έγινε αντιληπτή από όσους εργάζονταν κοντά στον «Αρίωνα», στις 8 π.μ. Ωστόσο, οι περίπου 300 εργαζόμενοι που δουλεύουν στην πρωινή βάρδια στον «Αστέρα», οι εργαζόμενοι στις εργασίες ανακαίνισης και οι πελάτες του «Αρίωνα» και των γύρω συγκροτημάτων, ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το χώρο που αποτελούσε «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί, μετά τις 1:30 το μεσημέρι.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Στο χώρο έφτασαν έξι πυροσβεστικά οχήματα και τρία ειδικά οχήματα περισυλλογής χημικών ουσιών με 18 πυροσβέστες. Η Πυροσβεστική προχώρησε σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και εκκένωση της περιοχής. Ακόμα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «ελέγχονταν συνεχώς με τη χρήση εκρηγνυομέτρων οι περιοχές με το αναφλέξιμο - εκρηκτικό μείγμα, ενώ με διασκορπισμένη βολή νερού επιτυγχανόταν αραίωση του μείγματος προπανίου - αέρα». Το υγραέριο μεταγγίστηκε τελικά σε βυτιοφόρο της προμηθεύτριας εταιρίας και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιούνη εποχιακός εργαζόμενος στο ξενοδοχείο έπεσε από σκάλα, ενώ εργαζόταν στο συγκρότημα «Ναυσικά», που έχει μετατραπεί σε γιαπί, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ σοβαρά και να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας. Ενα μήνα αργότερα, στις αρχές του περασμένου Ιούλη, υπήρξε διαρροή νερού σε καμπάνα του «Αστέρα», και σύμφωνα με καταγγελίες πελατών σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, υπήρξε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ