Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αγωνιστική επαγρύπνηση!

Μετά το χτύπημα της ασυδοσίας του «VILLAGE PARK», το Συντονιστικό καλεί σε επιφυλακή  για την προστασία του ωραρίου

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε αγωνιστική επιφυλακή, γιατί «τίποτα δεν τελείωσε» όσον αφορά το ζήτημα του ωραρίου, απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Σωματείων των Εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, μετά και την απόσυρση από τη νομάρχη Πειραιά Μ. Τσανάκη της απόφασης που είχε λάβει η ίδια, για επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων του «VILLAGE PARK» μέχρι τις 11 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι η νομάρχης Πειραιά Μαρία Σορώτου - Τσανάκη με απόφασή της στις 27 Μάρτη είχε επιτρέψει σε όλα τα εμπορικά καταστήματα του «VILLAGE PARK» να λειτουργούν, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και το Σάββατο από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ! Η απόφαση πάρθηκε, ύστερα από αίτηση της επιχείρησης, χωρίς να ζητηθεί η - απαραίτητη - σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών και χωρίς να συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ βασιζόταν στον αυθαίρετο χαρακτηρισμό της επιχείρησης ως ...τουριστικό αξιοθέατο, μια και μόνο σε τουριστικές περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί ανάλογο ωράριο λειτουργίας!

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού, «κάτω από την πίεση των εργαζομένων και τον συντονισμό των σωματείων στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών, η νομάρχης Πειραιά απέσυρε την αντεργατική απόφασή της. Ηταν μια μάχη που κερδήθηκε, όμως ο πόλεμος από την εργοδοσία και την κυβέρνηση συνεχίζεται για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εφαρμογή του ωρομισθίου».

Παράλληλα, το Συντονιστικό σημειώνει ότι στην προτροπή της νομάρχη Πειραιά για διάλογο, «εμείς απαντάμε ότι το μόνο διάλογο που κάνουμε είναι για την κατάργηση της μερικής απασχόλησης, την εφαρμογή της πλήρους απασχόλησης και του οκτάωρου, την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων και τη δημοκρατία στους χώρους δουλιάς».

Επιπλέον το Συντονιστικό καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, που στήριξε ουσιαστικά τη θέση της εργοδοσίας για επέκταση του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους των καταστημάτων του «VILLAGE PARK», αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες να γραφτούν στα σωματεία τους, γιατί, όπως σημειώνουν: «Κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο καραδοκούν για να επανέλθουν με αποφάσεις, που, στο όνομα του "εκσυγχρονισμού", αλλά και της μείωσης της ανεργίας θα ισοπεδώσουν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με θυσίες από τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ