Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Ιππόλυτος» περιοδεύει

Τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, σήμερα στη Θάσο και στις 26 Αυγούστου, στο θέατρο «Ανατολικής Τάφρου», στα Χανιά.

Θυμίζουμε ότι η παράσταση, διατηρώντας τη μουσική που έγραψε για την παράσταση πριν από πενήντα χρόνια ο κορυφαίος Ελληνας μουσουργός Δημήτρης Μητρόπουλος, ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Στρατή Πασχάλη, σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, χορογραφία Ερσης Πήττα.

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Τσιδίμης, Μπέττυ Βαλάση, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μαρίνα Ξένου, Χρήστος Πάρλας, Θόδωρος Κατσαφάδος, Μαριάνθη Σοντάκη. Κορυφαίες: Πένυ Παπουτσή, Χριστίνα Βαρζοπούλου, Θάλεια Αργυρίου.

Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα του 428 π.Χ. και ο πλήρης τίτλος του είναι «Ιππόλυτος στεφανηφόρος ή στεφανίας» και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο. Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στην Τροιζήνα. Η θεά Αφροδίτη προλογίζει το έργο και δηλώνει την επιθυμία της να εκδικηθεί τον Ιππόλυτο, ο οποίος έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στη λατρεία της Αρτεμης και περιφρονεί την εξουσία της θεάς του έρωτα. Η Αφροδίτη εμπλέκει στην ιστορία τη μητριά του Ιππόλυτου, τη Φαίδρα, η οποία ερωτεύεται τον πρόγονό της, κάτι που αποτελεί το όχημα για την εκδίκηση της θεάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ