Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Βήμα για τον αγωνιστικό συντονισμό

Τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, η σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο Ολυμπιακό Χωριό για την παραπέρα οργάνωση της πάλης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Ολυμπιακό Χωριό απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει την Δευτέρα 23 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του στην πλατεία Κάνιγγος (Γλάδστωνος 7 στοά Φέξη, 7ος όροφος).

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση που ήδη έχει ξεκινήσει και μοιράζεται χέρι - χέρι στους εργαζόμενους του Ολυμπιακού Χωριού, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι προχωράει στη σύσκεψη καθώς μόνη λύση για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων - που είναι ο γενικός κανόνας για όλους τους εργαζόμενους στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις - είναι ο κοινός αγώνας και η συντονισμένη πάλη.

«Συνάδελφε εργαζόμενε στο Ολυμπιακό Χωριό, αυτές τις ημέρες που δούλεψες θα κατάλαβες στο πετσί σου τις σύγχρονες και σκληρές συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλει τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, οι μεγάλοι και αδίστακτοι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων», τονίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωση πρόσκληση. Κάνει ξεκάθαρο στη συνέχεια προς τους εργαζόμενους: «Οι συνθήκες αυτές στους χώρους εργασίας δεν είναι προσωρινές, δεν έχουν ημερομηνία λήξης με το τέλος της Ολυμπιάδας, αλλά θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Αυτές τις συνθήκες εργασίας επιβάλλει το κεφάλαιο για να αυξάνει τα κέρδη του ολοένα και περισσότερο, γι' αυτό και μετατρέπουν τους χώρους δουλιάς σε σύγχρονα γκέτο. Με λίγα λόγια, θέλουν εργαζόμενους σε εξαθλιωμένη κατάσταση, με άθλια μεροκάματα, με το κεφάλι σκυμμένο, μακριά από τα Συνδικάτα, χωρίς να διεκδικούν και να παλεύουν συλλογικά και οργανωμένα».

«Ο Οργανισμός "Αθήνα 2004", επισημαίνει τέλος, απαγόρευσε στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού όπως και σε άλλα ακόμα, να μπουν στο χώρο δουλιάς και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, για λόγους "ασφάλειας" όπως λένε. Τα Συνδικάτα όμως δεν κατεβάζουν τα χέρια. Απαντάμε σ' αυτή την πρόκληση. Καμία εργοδοσία δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην επικοινωνία των Συνδικάτων με τα μέλη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ