Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πληρώθηκαν και στο ΟΑΚΑ

Η αγωνιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων έφερε αποτέλεσμα

Η απόφαση των εργαζομένων στα κυλικεία των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ να παλέψουν και να αγωνιστούν για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και η παρέμβαση των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ανάγκασαν χτες τους εργοδότες να τους πληρώσουν τα μεροκάματα και τις υπερωρίες δύο μηνών. Είναι η δεύτερη πετυχημένη κινητοποίηση εργαζομένων μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μετά από αυτή στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου μετά από στάση εργασίας στο χώρο του μπουφέ οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πληρωθούν.

Ετσι και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ οι εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα κυλικεία ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν χτες σε επίσχεση εργασίας, αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μετά από δύο μήνες εξοντωτικής εργασίας. Ο αγωνιστικός αναβρασμός θορύβησε την εργοδοσία, με αποτέλεσμα από προχτές το βράδυ κιόλας άρχισαν να πληρώνουν τα μεροκάματα και τις υπερωρίες των εργαζόμενων. Αυτό βέβαια δεν εφησύχασε τους εργαζόμενους και χτες το πρωί ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν κανονικά στην κινητοποίηση, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι τελικά οι εταιρίες τους πλήρωσαν όλους. Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ ακολούθησαν το αγωνιστικό παράδειγμα που έδωσαν πρώτοι οι εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Χωριό, οι οποίοι, μάλιστα, θα επιδιώξουν να συντονίσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους με τα Συνδικάτα και να συγκροτήσουν και επιτροπή αγώνα στη σύσκεψη που διοργανώνει τη Δευτέρα το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού.

Οι επιτυχημένοι αυτοί αγώνες των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα των συνεχών εδώ και καιρό παρεμβάσεων των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, παρά την προκλητική απαγόρευση κυβέρνησης και «Αθήνα 2004» να επισκεφτούν τους χώρους συνδικαλιστές. Αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στην επικοινωνία τους με τους εργαζόμενους και τη μεταφορά της εμπειρίας τους από την εργοδοτική ασυδοσία μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Στα πλαίσια αυτά οι συνδικαλιστές της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις καθημερινές εξορμήσεις στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας απ' όπου ξεκινούν οι εργαζόμενοι για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Θα συνεχίσουν να καλούν τους εργαζόμενους στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να αντισταθούν, να οργανωθούν, να συγκροτήσουν παντού σωματειακές επιτροπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ