Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΗΝΑ 2004
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
«Παράθυρο» για συμμετοχή Μάρα

Τα πάνω κάτω μπορεί να έρθουν στην υπόθεση του Βλάση Μάρα

Sportidea

Τα πάνω κάτω μπορεί να έρθουν στην υπόθεση του Βλάση Μάρα
Οι ελπίδες να δούμε τελικά τον Βλάση Μάρα στον τελικό του μονόζυγου τη Δευτέρα αυξάνονται μέρα με τη μέρα, αν και επί της ουσίας κάτι τέτοιο εξακολουθεί να είναι δύσκολο. Το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής, βάσει της οποίας θα επανεξεταστούν όλες οι βαθμολογίες που δόθηκαν στον τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία, η Εκτελεστική Επιτροπή της συνεδρίασε εκτάκτως χτες το πρωί και κατέληξε στην παραπάνω απόφαση υπογραμμίζοντας πως αν διαπιστωθούν λάθη κατά την επανεξέταση των βαθμολογιών, τότε θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Κι αυτά δεν είναι φυσικά η αποπομπή των κριτών, αλλά προφανώς η αποκατάσταση της βαθμολογικής αδικίας.

Η απόφαση είναι... πρωτοποριακή, ωστόσο, φέρεται να είναι προϊόν της έντονης πίεσης που άσκησαν οι Κορεάτες, οι οποίοι έχασαν το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό των ανδρών στην τελευταία προσπάθεια που έκανε ο Αμερικανός Χαμ στο μονόζυγο. Θα γίνει λοιπόν επανεξέταση όλων των βαθμολογιών στο σύνθετο ατομικό και αν διαπιστωθούν παρατυπίες, τότε προφανώς θα αλλάξει η κατάταξη και τα μετάλλια.

Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε δεν αποκλείεται καθόλου να πάρει νέα τροπή η περίπτωση του Βλάση Μάρα, ο οποίος περιμένει να συμμετάσχει στον τελικό του μονόζυγου. Ηδη οι παράγοντες της ελληνικής ομοσπονδίας κινούνται παρασκηνιακά ώστε να συμπαρασύρουν την υπόθεση Μάρα με αυτή των Κορεατών και να μπορέσουν να επιτύχουν επανεξέταση των βαθμολογιών για το σύνολο των προκριματικών των ανδρών. Ετσι κι αλλιώς έχει γίνει ολόκληρο θέμα με το πρόγραμμα του Χαμ στον προκριματικό του μονόζυγου, το οποίο κατά κάποιον περίεργο τρόπο βαθμολογήθηκε με 9.750 τη στιγμή που η αρχική του αξία ήταν μόλις 9.70.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χαμ με αυτό το βαθμό πέρασε στον τελικό αφήνοντας έξω τον Μάρα, που είχε 9.725. Αν λοιπόν η Ομοσπονδία δεχτεί ότι υπήρξαν παρατυπίες στη βαθμολόγηση των προγραμμάτων στον τελικό του σύνθετου ατομικού, τότε είναι πολύ πιθανό να δεχτεί την επανεξέταση των βαθμολογιών και στα προκριματικά. Και σε αυτή την περίπτωση ο Μάρας θα έχει ελπίδες να δικαιωθεί, αφού άλλωστε όλες αυτές τις μέρες που διαρκεί το Ολυμπιακό τουρνουά είναι πολλά τα παράπονα που ακούγονται από διάφορες πλευρές για ευνοϊκή μεταχείριση των Αμερικανών από τους κριτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ