Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οργή για Μπους

Οργισμένοι είναι οι παίκτες του Ιράκ από τις δηλώσεις Μπους

Sportidea

Οργισμένοι είναι οι παίκτες του Ιράκ από τις δηλώσεις Μπους
«Πώς θα συναντήσει ο κ. Μπους το Θεό του, έχοντας σφαγιάσει τόσους πολλούς άνδρες και γυναίκες; Εχει διαπράξει αμέτρητα εγκλήματα». Η φράση αυτή ανήκει στον 22χρονο ποδοσφαιριστή (από τη Φαλούτζα), της εθνικής ομάδας του Ιράκ, Αχμέντ Μανατζίντ. Την οργισμένη αντίδραση του ίδιου, αλλά και συμπαικτών του, προκάλεσε η αναίσχυντη χρησιμοποίηση των εγκλημάτων του μακελάρη, για την προεκλογική του διαφήμιση...

Στις προεκλογικές διαφημίσεις του Τζορτζ Μπους, απεικονίζονται σημαίες του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ακολουθούμενες από το μήνυμα: «Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς θα υπάρχουν ακόμη δύο ελεύθερη έθνη - και δύο λιγότερα τρομοκρατικά καθεστώτα». Αντίστοιχη αναφορά έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος και στον επίσημο χαιρετισμό του για τους Αγώνες. Σε συνέντευξή τους, στο αμερικανικό αθλητικό περιοδικό «US Sports Illustrated», οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας του Ιράκ αντέδρασαν στο θράσος του πολεμοκάπηλου Μπους και τον κατήγγειλαν για σωρεία εγκλημάτων.

«Το Ιράκ ως ομάδα δεν επιθυμεί να χρησιμοποιείται από τον κ. Μπους στην προεκλογική του εκστρατεία. Μπορεί να βρει έναν άλλο τρόπο για να διαφημιστεί», δηλώνει ο μέσος Σαλίχ Σαντίρ, ζητώντας, παράλληλα, την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ. Ενώ κάποιος άλλος δηλώνει πως θα μάχονταν τα αμερικανικά στρατεύματα, εάν δε βρισκόταν στην Αθήνα για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ