Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΗΝΑ 2004
ΣΤΙΒΟΣ
Τριπλή επιτυχία

Συναρπαστική ήταν η μάχη που έδωσε για πρόκριση στον τελικό ο Χρήστος Μελέτογλου

Eurokinissi

Συναρπαστική ήταν η μάχη που έδωσε για πρόκριση στον τελικό ο Χρήστος Μελέτογλου
Ο Χρήστος Μελέτογλου και η Κατερίνα Βόγγολη είναι τα δυο πρόσωπα που ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς κατά την πρεμιέρα των αγωνισμάτων του στίβου που έγινε χτες στο ΟΑΚΑ. Ο Ελληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του αγωνίσματος, όπου πλέον θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η μάχη του Χρήστου Μελέτογλου στα προκριματικά ήταν συγκλονιστική, καθώς βρισκόταν στην 12η θέση, χωρίς να έχει περάσει το όριο των 17μ. και κινδύνευε άμεσα να μείνει εκτός τελικού.. Στην τελευταία του προσπάθεια, ο έμπειρος τριπλουνίστας είχε άλμα στα 17.06μ., πέρασε το όριο για τον τελικό και εξασφάλισε την πολυπόθητη πρόκριση. Αντίθετα, δεν τα πήγαν καλά οι δύο άλλοι αθλητές μας που αγωνίζονταν το πρωί.

Την είσοδό τους στον τελικό της δισκοβολίας εξασφάλισαν με την πρώτη βολή του προκριματικού η Τασούλα Κελεσίδου και η Κατερίνα Βόγγολη. Οι πρωταθλήτριές μας έστειλαν το δίσκο στα 64,13 και 63,39 μέτρα αντίστοιχα και περίμεναν στον τελικό του αγωνίσματος τη Στέλλα Τσικούνα που λίγη ώρα αργότερα προσπαθούσε να ξεπεράσει το όριο πρόκρισης των 62,5 μέτρων.

Σπουδαία εμφάνιση κάνει στο έπταθλο η Αργυρώ Στρατάκη, η οποία στο τέλος της πρώτης ημέρας κι έπειτα από τέσσερα αγωνίσματα βρίσκεται στη δέκατη θέση της κατάταξης. Τερμάτισε τρίτη στη σειρά της στα 200μ του επτάθλου με 24.57 και παίρνει 927 βαθμούς τους οποίους προσθέτει στους 2,756 που είχε ήδη κερδίσει από τα 100μ εμπόδια (13.65), το ύψος (1.79μ) και τη σφαίρα (13.52μ).

«Ο στόχος παραμένει το πανελλήνιο ρεκόρ, μια καλύτερη επίδοση από αυτή που έχω και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Είναι κάτι εφικτό. Στη σφαίρα μου έφυγαν κάποιοι βαθμοί αλλά αυτά συμβαίνουν. Βρισκόμαστε ήδη στα μισά του αγωνίσματος, νιώθω λίγο κουρασμένη αλλά έχω προπονηθεί κατάλληλα για να αντεπεξέλθω. Από το 200άρι δεν είμαι τόσο πολύ ευχαριστημένη, περίμενα μια καλύτερη επίδοση».. Στη βαθμολογία προηγείται η Σουηδέζα Καρολίνα Κλουφτ, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2003 και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Εχει συγκεντρώσει 4.109β. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βρετανίδα Κέλι Σόθερτον με 3.869β. και στην τρίτη η Ολλανδέζα Κάριν Ρούκσταλ με 3.777β.

Με μια βολή καθάρισε η Κατερίνα Βόγγολη

Sportidea

Με μια βολή καθάρισε η Κατερίνα Βόγγολη
Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου έμεινε εκτός τελικού στη σφυροβολία ανδρών, αφού στάθηκε άτυχος στις δύο πρώτες προσπάθειές του, όταν η σφύρα χτύπησε στο κλωβό, ενώ στην τρίτη ήταν πιο προσεκτικός ώστε να μην ακυρωθεί. Ομως η βολή του ήταν στα 75.55μ που του έδωσε την 8η θέση στο πρώτο γκρουπ και την 18η στο σύνολο.

Στα 20.000μ βάδην ο Λευτέρης Θανόπουλος έμεινε μακριά από το ατομικό του ρεκόρ και με 1 ώρα 30:10 τερμάτισε 36ος στον τελικό, αφού δεν κατάφερε ν' ακολουθήσει από κοντά τους προπορευόμενους.

Ο Στέλιος Δημότσιος βελτίωσε την καλύτερη εφετινή του επίδοση στα 400μ, αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό να του δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε 7ος στη 2η προκριματική σειρά με 46.51, με πρώτο τον Κρίστοφερ Μπράουν από τις Μπαχάμες με 45.09. Ο Στέλιος Δημότσιος είχε εφέτος 46.58μ ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 45.70.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ