Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Γυμνάσου παιδί μου

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Που πας, ρε Τζέκο, ξυπόλυτος στ' αγκάθια;

Είναι δυνατόν με Καφεΐνη, Εφεδρίνη και Καρνιτίνη, που περιείχαν τα σκευάσματά σου, να πας μπροστά;

Τόσα χρόνια στην πιάτσα δεν έμαθες ότι υπάρχουν και ελληνικά βαπόρια, που μεταφέρουν Κόκα; Και πήγες να στήσεις ανεξάρτητο κύκλωμα... Τι περίμενες, δηλαδή, να κάνουν τα άλλα φιντάνια του κυκλώματος, να πέσουν στην ανεργία; Παρακολούθα λίγο την παρέα του Βαρδινογιάννη, έντυπη και ηλεκτρονική, κι έχεις να διδαχτείς πολλά. Δες, άνθρωπέ μου, ποιοι από τους χτεσινούς ομοτράπεζούς σου έχουν τεθεί επικεφαλής του «αντιντόπινγκ».

Αρκετά με την πλάκα, όμως. Αυτοί έχουν τα γένια, θα βρουν και τα χτένια.

Τριακόσια πενήντα γυμναστήρια, πνιγμένα στην ντόπα, σημαίνει χιλιάδες παιδιά δηλητηριασμένα. Κι αυτό φαίνεται να είναι μια μυτούλα του παγόβουνου.

Το γεγονός ότι στον Τζέκο επιβλήθηκε ποινή για παράνομη εισαγωγή κι όχι για μαζική δηλητηρίαση χιλιάδων παιδιών. Οτι κανέναν άλλον δεν ακούμπησαν. Οτι έχουν το θράσος σήμερα, αυτοί που τον κάλυψαν, να εμφανίζονται αρχάγγελοι της κάθαρσης, όλα μαζί παραπέμπουν στη γνωστή ερώτηση: «Τι κάνει "Λιάνης" - "Λιάνης" στα κεραμίδια;».

Οτι η απάντηση είναι «Αντίντας - Αντίντας» ελέγχεται.

Το χρυσάφι στους τίτλους των εξάστηλων τα λέει όλα.

Μες στο γενικό χαμό, να και ο Πολυζωγόπουλος. Αφού έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή σ' όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έκαναν λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, έρχεται τώρα να πουλήσει ...αντίσταση. Ποιος; Αυτός που έστειλε μερικές χιλιάδες εργάτες να δουλέψουν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με όρους «ολυμπιακής εκεχειρίας», που αξίωσε να μη γίνει καμιά εργατική κινητοποίηση όσο διαρκούν οι Αγώνες.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ