Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαθήματα...

Κάτι τέτοια γίνονται και μετά «κλαίγονται» οι κάθε λογής οπαδοί του ευρωμονόδρομου, για το επίπεδο ωρίμανσης της «ευρωπαϊκής ιδέας», ιδιαίτερα στις νέες χώρες - μέλη της ΕΕ.

Μιλάμε για τον Βάτσλαβ Κλάους, Πρόεδρο της Τσεχίας, ο οποίος εξελέγη το 2003 και έχει διατελέσει πρόεδρος του συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών, του οποίου είναι και συνιδρυτής. Τις προάλλες, λοιπόν, ο Β. Κλάους άσκησε βέτο στην ψήφιση νομοσχεδίου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο θα επέτρεπε την έκδοση Τσέχων σε άλλες χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αν επέτρεπε την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα σήμαινε ότι παραδίδει μέρος της κυριαρχίας της χώρας και του δικαιώματός της να προστατεύει τους πολίτες της.

Λίγο οι συνεχώς εντεινόμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί στην ευρωένωση των «25», λίγο οι σχετικά ισχυρές αντιδράσεις του τσέχικου λαού στην πρόσδεση της χώρας του στο άρμα της ΕΕ κι έρχεται ο πράγματι συντηρητικός Β. Κλάους να δώσει μαθήματα εθνικής ανεξαρτησίας στους απανταχού φιλελεύθερους, «προοδευτικούς», «κεντροαριστερούς», «ανανεωτές της αριστεράς», κλπ., κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ