Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΖΕΚΟΥ
Ξετυλίγεται το κουβάρι...

Μια άθλια πραγματικότητα του κυκλώματος ντόπινγκ αποκαλύπτεται καθημερινά πίσω από την ιλουστρασιόν βιτρίνα των Ολυμπιακών Αγώνων, που προσπαθούν να μας αποκρύψουν όσοι εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση - ΔΟΕ, η νυν κυβέρνηση της ΝΔ και η πρώην του ΠΑΣΟΚ, διάφοροι αθλητικοί και πολιτικοί παράγοντες. Μέσα σε αυτό το κλίμα έχουμε πληθώρα καταγγελιών από τα δύο μεγάλα κόμματα που συναγωνίζονται ποιο θα καταθέσει περισσότερους φακέλους εις βάρος του άλλου στις εισαγγελικές αρχές, πιστεύοντας ότι έτσι θα απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και μήπως καταφέρουν να αποδοθούν λευκοί και αμόλυντοι.

Βέβαια, τα «μαχαίρια» θα βγουν μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν πλέον αποκαλυφθεί ότι το «Ολυμπιακό προϊόν» που διαχειρίστηκαν τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δε λάμπει όσο φαίνεται και στην αθέατη πλευρά του είναι πολύ θαμπό και σάπιο.

Η κυβέρνηση, διά του αναπληρωτή κυβερνητικού της εκπροσώπου Β. Αντώναρου, απαντάει ότι «όσα στοιχεία ανακύψουν από τις έρευνες που διενεργούνται, θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα».

Η εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη

Για την ώρα, ένα μεγάλο μέρος της υπόθεσης των Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου και τα όσα απορρέουν από τις ενέργειες και δραστηριότητες του προπονητή Χρ. Τζέκου «πέφτει» στις εισαγγελικές αρχές.

Αυτή τη στιγμή, στα χέρια των εισαγγελέων Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου που διενεργούν την έρευνα, με αφορμή την υπόθεση Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου βρίσκεται ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του σωματείου «Αίας», με έδρα το λόφο Σκουζέ, τον οποίο απέστειλε στην εισαγγελία ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός. Ο φάκελος αυτός αφορά στις επιχορηγήσεις που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε διάφορες χρονικές περιόδους προς αθλητικούς συλλόγους.

Η εισαγγελική έρευνα θα ασχοληθεί με το αν ο αθλητικός σύλλογος Σκουζέ, προς τον οποίο φέρεται να δόθηκαν επιχορηγήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, είχε δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού ή χρησιμοποιούνταν ως επικάλυψη για να διοχετεύονται χρήματα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς που επιθυμούσε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, θα διερευνηθεί αν δικαιολογείται η επιχορήγηση που έλαβε ο Χρ. Τζέκος.

Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση του φακέλου Ορφανού ενδέχεται να δημιουργήσει ερωτηματικά για τη νομιμότητα της κίνησης διάφορων χρηματικών ποσών. Στην περίπτωση που δεν απαντηθεί η κίνηση των χρηματικών ποσών, μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου.

Ελέγχονται χρηματοδοτήσεις συλλόγων

Οι δύο εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτης και Αθ. Θεοδωροπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ελέγξουν αν και ποιοι αθλητές χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις του αθλητικού σωματείου στο λόφο Σκουζέ, για τις προπονήσεις τους, αλλά και πώς χρησιμοποιήθηκαν από το σύλλογο τα χρήματα των επιχορηγήσεων.

Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί στα ποσά που διατέθηκαν, σε ποια σωματεία και αθλητές, όχι μόνο επί υπουργίας Γ. Λιάνη, αλλά και προγενέστερα και μεταγενέστερα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα χτεσινής απογευματινής εφημερίδας για το 1,5 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι εισέπραξε το σωματείο «Αίας», με έδρα το λόφο Σκουζέ, υπήρχε ρητή εντολή να εισπραχθεί εξ αδιαιρέτου από τους Χρ. Τζέκο, Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου. Επίσης, δημοσίευμα άλλης χτεσινής εφημερίδας ανέφερε ότι το σωματείο «Αίας - Σκουζέ» ήταν σφραγίδα και είχε την ίδια έδρα, με την ομόρρυθμη εταιρία Τζέκος Χρ. - Αρσένης Χ.

Βέβαια, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης έχει αρνηθεί ότι επιδοτήθηκε το σωματείο «Αίας» με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και πως χορηγήθηκε με 181.952 ευρώ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανόν ότι τόσο ο Γ. Ορφανός, όσο και ο προκάτοχος του Γ. Λιάνης θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Στο μεταξύ, ο πρώην γιατρός της ΑΕΚ Λ. Νικολάου, ο οποίος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στις μεθόδους Τζέκου στο μικρό χρονικό διάστημα που εργάστηκε στην ομάδα, χτες σε δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό εξέφρασε την έκπληξή του, γιατί δεν κλήθηκε ποτέ από τις εισαγγελικές αρχές να καταθέσει για την υπόθεση Τζέκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ