Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι αύριο στις 11 το πρωί στα Προπύλαια
  • Συγκέντρωση και συλλαλητήριο στην αμερικανική Πρεσβεία, με αφορμή την παρουσία στην Αθήνα του Κόλιν Πάουελ
  • Φιλειρηνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις καταδικάζουν τον ερχομό του Αμερικανού υπουργού στην Αθήνα

Από τις περσινές αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολέμου στο Ιράκ
Από τις περσινές αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολέμου στο Ιράκ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, αύριο, Σάββατο, 28 Αυγούστου, στις 11 το πρωί.

Η ΚΟΑ πραγματοποιεί τη συγκέντρωση και πορεία με αφορμή την παρουσία στην Αθήνα του Κόλιν Πάουελ, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και ενός από τους πρωτεργάτες του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά των λαών.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο Κόλιν Πάουελ έρχεται στην Ελλάδα σε μια στιγμή που ο στρατός κατοχής σφαγιάζει τον ιρακινό λαό μαζί με την ιρακινή κυβέρνηση και τους συμμάχους των ΗΠΑ. Σε μια στιγμή που η Νατζάφ αιματοκυλιέται και το δράμα του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται εξαιτίας της πολιτικής του Ισραήλ, που οι ΗΠΑ στηρίζουν.

Αυτή είναι η Ολυμπιακή εκεχειρία που κήρυξαν οι ΗΠΑ μαζί με τους άλλους υποκριτές - και Ελληνες πολιτικούς μαζί.

Ο Κόλιν Πάουελ πρέπει να νιώσει ότι η πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα. Πρέπει να ακούσει τη βροντερή φωνή των διαδηλωτών.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 11 το πρωί στα Προπύλαια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΑ.

Καταδικάζει η ΠΕΔΥΕ

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ερχομό του - ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, στην Αθήνα. Ο κ. ΠΑΟΥΕΛ δεν έρχεται για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά σαν εντολέας για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση είναι το ίδιο υπόλογη με την προηγούμενη για την πρόσκλησή του στην Αθήνα. Αλλωστε, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τον μακελάρη Πάουελ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «από όσα είναι γνωστά, στην ατζέντα των συνομιλιών με την κυβέρνηση, θα συμπεριληφθούν θέματα, όπως το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Ιράκ και η ελληνική συμβολή στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές. Η φύση των θεμάτων, οι γνωστές αμερικανικές θέσεις και οι τοποθετήσεις της νέας κυβέρνησης προϊδεάζουν για τις εξελίξεις. Ο λαός της Κύπρου απάντησε στο σχέδιο ΑΝΑΝ, οι Ιρακινοί αντιστέκονται στην κατοχή και τα αμερικανικά και άλλα στρατεύματα. Είναι φανερό πως το ζητούμενο στη συνάντηση αυτή είναι η προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων με την πλάτη της Ελλάδας. Στα Ελληνοτουρκικά, τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει κανείς μέσα στα πλαίσια των αμερικανοΝΑΤΟικών ρυθμίσεων».

«Η ΠΕΔΥΕ - τονίζεται - καλεί τους αγωνιστές της ειρήνης, όλες τις Επιτροπές Ειρήνης - μέλη της, το λαό και τη νεολαία της Αθήνας, να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο την καταδίκη στον αρχιδολοφόνο των λαών Κ. Πάουελ. Καμία αναστολή δεν μπορεί να υπάρξει σ' αυτό. Οι βόμβες των Αμερικανών δολοφονούν αθώους και μαχητές της αντίστασης στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη το Ισραήλ - με τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ - δολοφονεί καθημερινά αθώους, ανάμεσά τους και παιδιά! Στο "καλώς ορίσατε" σε αθλητές και επισκέπτες, δε συμπεριλαμβάνονται οι δολοφόνοι - τρομοκράτες των λαών. Η καταδίκη στον ερχομό του Πάουελ, η αποδοκιμασία σε βάρος του, όπου εμφανιστεί, είναι καταδίκη στις δολοφονίες και αλληλεγγύη στον αγώνα των λαών»!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν το γεράκι του Μπους, που φέρει την ευθύνη για την αιματοχυσία χιλιάδων αθώων ανθρώπων στο Ιράκ, να παραστεί τη χώρα μας. Κάτι τέτοιο προσβάλλει τους εργαζόμενους της χώρας μας, το λαό μας, που παλεύουν για δημοκρατία και συμφιλίωση των λαών.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις, τους ανθρώπους των γραμμάτων, κάθε εκφραστή της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, καθώς και τους εργαζόμενους της Αθήνας, να συμμετάσχουν σε όποιες εκδηλώσεις οργανωθούν και να δείξουν με κάθε φιλειρηνικό τρόπο την αντίθεσή τους στην παρουσία του εκπροσώπου του πολέμου και της κρατικής τρομοκρατίας, κ. Πάουελ, στη χώρα μας.

  • Την έλευση στη χώρα μας του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Δηλώνει, δε, πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ