Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑ
Καθημερινές εμπειρίες για τους μπριγαδίστες της ΚΝΕ

Δουλιά με ουσία, δουλιά πολύπλευρη. Οι καθημερινές εμπειρίες από τη δουλιά ετοιμάζουν για την επομένη καλύτερους «εργάτες». Η επιθυμία για περισσότερες απαντήσεις, για περισσότερη επαφή με τον κόσμο και τη νεολαία του Νησιού της Επανάστασης, είναι τα εργαλεία με τα οποία οι δέκα μπριγαδίστες της ΚΝΕ που βρίσκονται στην Κούβα από την περασμένη Δευτέρα, συμμετέχοντας στην τρίτη μπριγάδα εθελοντικής εργασίας που οργανώνουν δώδεκα κομμουνιστικές οργανώσεις, με σύνθημα «Viva Cuba», επιδιώκουν καθημερινά να αποτυπώσουν σε αυτή την αποστολή το διεθνιστικό χαρακτήρα της Οργάνωσης.

Οι εργασίες προχωρούν πλέον με πιο γρήγορους ρυθμούς, καθώς από την περασμένη Πέμπτη βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη του Ματάνζας και οι δεκαπέντε μπριγαδίστες της Σοσιαλιστικής Εργατικής Νεολαίας της Γερμανίας, ενώ μαζί τους δουλεύουν ακόμα πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον ξεδιπλώνεται ήδη το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η Ενωση Νέων Κομμουνιστών της Κούβας.

Στην επίσημη εκδήλωση υποδοχής των μπριγαδιστών που έγινε στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου (Camilo Cienfuegos), έγινε αναλυτική παρουσίαση του Πανεπιστημίου, που διακρίνεται τόσο για την ερευνητική του δραστηριότητα, όπως και για την ευρεία γκάμα σπουδών, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Γεμάτη ενθουσιασμό ήταν η υποδοχή των μπριγαδιστών από το Σύλλογο Ξένων Φοιτητών του Πανεπιστημίου, στην αίθουσα Αλληλεγγύης, την οποία έχουν κατασκευάσει και στολίσει με τις ιδιαιτερότητες κάθε πατρίδας οι ίδιοι οι ξένοι φοιτητές που είναι αποδέκτες του δωρεάν συστήματος Παιδείας της Κούβας. «Βασικό μας μέλημα είναι η υπεράσπιση της Επανάστασης», εξήγησε στους μπριγαδίστες ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αλέξης Σεμάσα.

Επίσης, οι δύο αποστολές είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του παραρτήματος της περιοχής του Ματάνζας της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας. Η σφραγίδα του λαού παντού. Το γεγονός ότι ο λαός της Κούβας είναι ο ίδιος που δίνει σάρκα και οστά σε κάθε εκδήλωση της καθημερινής ζωής, αποτυπώθηκε στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας, την οποία οι μπριγαδίστες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περασμένη Δευτέρα. Μια γειτονιά του Ματάνζας, τα γύρω μπαλκόνια με τεράστιες κουβανικές σημαίες και κόσμος να χορεύει, να τραγουδά «Είναι η ώρα να φωνάξουμε Επανάσταση, είναι η ώρα να κρατήσουμε ο ένας το χέρι του άλλου», και «Αυτό που εγώ θέλω, αν εσύ θέλεις να μάθεις, είναι το να χαθώ στη μάχη», salsa και πρόσωπα που δε σταματούν να χαμογελούν (κι όλα αυτά την ώρα που ένας Κουβανός θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να απολαύσει το δωρεάν σύστημα Υγείας που ο ίδιος συντηρεί με τη δική του δουλιά, αλλά το εμπάργκο δημιουργεί άλλα προβλήματα, όπως οι δυσκολίες στη μετακίνηση με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αργούν να φτάσουν στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης βενζίνης και αυτοκινήτων), ήταν όσα πλαισίωσαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στην ίδια εκδήλωση, οι μπριγαδίστες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρώτο γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής του Ματάνζας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, ο οποίος σημείωσε «η παρουσία σας εδώ χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Είστε τμήμα της Επανάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ