Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αντίσταση της Κούβας είναι παγκόσμια ελπίδα

Εγκάρδια συνάντηση χτες στον Περισσό, δύο Ολυμπιονικών της Κούβας με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Λούλα Καραντζά, υπεύθυνη του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, υποδέχεται τους δύο Ολυμπιονίκες
Η Λούλα Καραντζά, υπεύθυνη του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, υποδέχεται τους δύο Ολυμπιονίκες
Μια ξεχωριστή συνάντηση ήταν αυτή που έγινε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τους συντροφικούς, αδελφικούς δεσμούς ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον κουβανικό λαό. Την ΓΓ της ΚΕ επισκέφτηκε το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Κουβανικής Ολυμπιακής Αποστολής, αποτελούμενη από τον χρυσό Ολυμπιονίκη με την ομάδα του μπέιζμπολ Φρεντερίκο Σεπέδα Κρουζ και την αργυρή Ολυμπιονίκη στη σφύρα Γίπσι Μορένο Γκονζάλεζ. Επίσης συμμετείχε ο Πέδρο Καμπρέρα Ισιδρόν, από το Ινστιτούτο ΑΘλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής της Κούβας και από το Τμήμα Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, η Λούλα Καρατζά.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία στο πρόσωπο των δύο Ολυμπιονικών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εξέφρασε τα συγχαρητήρια όλων των κομμουνιστών για τις σημαντικές επιτυχίες της κουβανικής αποστολής. Σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Εμείς χαρήκαμε πάρα πολύ για τις επιτυχίες που καταφέρατε. Ολα τα μετάλλια δεν είναι το ίδιο. Γιατί τα μετάλλια που κατάκτησε η Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση, δε δείχνουν, αντίθετα κρύβουν, το πραγματικό επίπεδο του αθλητισμού στην Ελλάδα. Τελευταία έγινε μια έρευνα στη χώρα μας που έδειξε ότι ένα από τα επαγγέλματα που έχει την μεγαλύτερη ανεργία είναι αυτό του γυμναστή. Αυτά τα μετάλλια είναι προϊόν εμπορίου, διαφήμισης, προπαγάνδας. Αυτό δε σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλοί αθλητές. Γιατί κανένας χορηγός δεν μπορεί να σε κάνει πρωταθλητή αν δεν έχεις ικανότητες. Τα μετάλλια σε εμάς είναι αθλητισμός των λίγων και κυρίως είναι αθλητισμός βιτρίνας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι για να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στην Κούβα, στις σημερινές συνθήκες της ιμπεριαλιστικής απομόνωσης και περικύκλωσης, χρειάζεται τεράστιες θυσίες. Επομένως τα δικά σας μετάλλια αξίζουν πολύ περισσότερο».

Αναφερόμενη στην προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει η αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης υπογράμμισε στην κουβανική αντιπροσωπεία:

«Ως κόμμα θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό, για την κατάσταση στην Κούβα, για τον αγώνα του λαού της, για την επανάστασή του, για την ανάγκη υψηλού επιπέδου αλληλεγγύης. Γιατί για μας η αντίσταση της Κούβας είναι μια ελπίδα παγκόσμια. Είναι αυτό που λέμε η μάχη του Δαβίδ με τον Γολιάθ, και φυσικά Δαβίδ στην ψυχή είναι ο κουβανέζικος λαός αλλά όσον αφορά τα μέσα, οπωσδήποτε έχει απέναντί της ένα Γολιάθ. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό που γίνεται σήμερα στην Κούβα είναι μια βοήθεια για τους λαούς όλης της Γης. Δεν είναι μόνο για το συμφέρον του ίδιου του κουβανικού λαού, αλλά για το συμφέρον όλων των λαών της Γης.

Πρέπει να πούμε ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του λαού που είναι φιλικά διακείμενο στην Κούβα και πρέπει να ξέρετε ότι και στο πρόσωπο του ΚΚΕ θα έχετε ένα συνεπή συντροφικό φίλο και συναγωνιστή.

Να δώσετε τους χαιρετισμούς μας σε όλη την κουβανική αντιπροσωπεία, στην ομάδα του μπέιζμπολ και σε όλους τους αθλητές. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε τις επιτυχίες σε όλα τα μέτωπα και παρόλο που είμαστε μακριά είμαστε πολύ κοντά σας».

Οι Κουβανοί αθλητές, εκ μέρους όλης της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν για τη σημαντική βοήθεια που πρόσφερε το ΚΚΕ στην αποστολή στη διάρκεια των Αγώνων και σε μια συμβολική κίνηση εκτίμησης ο Κουβανός μπεϊζμπολίστας φόρεσε το χρυσό του μετάλλιο στην ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ