Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Mεταπασχαλινά δρώμενα
Φλαμένκο με τίτλο «Σώμα και ψυχή» στο «Ιλίσια»
Φλαμένκο με τίτλο «Σώμα και ψυχή» στο «Ιλίσια»
  • Τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, μια από τις μεγάλες φετινές παραγωγές του ΚΘΒΕ, θα φιλοξενήσει το «Θέατρο Τέχνης» στο «Υπόγειο», από τις 5 μέχρι τις 14 του Μάη, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο θεάτρων. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Λέλας Μασλάροβα - Μοσχοπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου και ενορχήστρωση Σάκη Λάιου. Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Λίνα Λαμπράκη, Χάρης Τσιτσάκης, Αννα Μάσχα, Δημήτρης Ναζίρης, Δημήτρης Κολοβός, Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης, Κατερίνα Λούρη, Λευτέρης Τεκτονίδης, Γιάννης Χαρίσης, Χρήστος Σουγάρης.
  • Σε τρεις συνεχόμενες παραστάσεις, στις 4,5 και 6 του Μάη, το συγκρότημα φλαμένκο «ARROYO nuevo» θα παρουσιάσει, στο θέατρο «Ιλίσια» (Παπαδιαμαντοπούλου 4) το πρόγραμμα «Σώμα και ψυχή». Το συγκρότημα αποτελούν δυο χορευτές, ένας τραγουδιστής και επτά μουσικοί. Χορεύουν ο Σταύρος Λίτινας και η Βικτώρια Κόκκιζα. Τραγουδά ο πολυβραβευμένος ερμηνευτής του φλαμένκο Χοσέ Παρόντο. Τους συνοδεύουν οι μουσικοί: ο Γερμανός Ρόλαντ Χόφμαν (κιθάρα), ο Ισπανοβραζιλιάνος Μιγέλ Αραγόν (κιθάρα), ο Γερμανός Ράινερ Βίτζελ (πνευστά), ο Σέρβος Νεμπογίσα Γιασάρεβιτς (βιολί), η Ρωσίδα Λουντμίλα Σολντάτοβα (βιολοντσέλο) και ο Χιλιανός Αλφόνσο Γκαρίδο (κρουστά). Στα «πάλμας» συνοδεύει η Ιωάννα Χρήστου.
  • Εμπνευσμένο από την Παλαιά Διαθήκη είναι το μιούζικαλ «Τζόζεφ», που ανεβαίνει, στις 5 του Μάη, στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη». Πρόκειται για το πρώτο μιούζικαλ του γνωστού συνθέτη Αντριου Λόιντ Βέμπερ. Την ελληνική έκδοση του μιούζικαλ σκηνοθετεί και χορογραφεί η Βρετανίδα Τζίλιαν Γκρέγκορι. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Τέρι Πάρσονς, ενώ η μουσική διεύθυνση, απόδοση και προσαρμογή των στίχων του Αλέξη Πρίφτη. Παίζουν: Σία Κοσκινά, Θοδωρής Πανάς, Ηλίας Τηλιακός κ.ά. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Δ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ