Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμπόσιο για την ελευθερία της έκφρασης

«Πολιτισμός - Ελευθερία έκφρασης και διάλογος» είναι το θέμα του συμποσίου που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο και το Δίκτυο των Πολιτιστικών Πρωτευουσών και Πολιτιστικών Μηνών της Ευρώπης στις 5 και 6 του Μάη στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συμπόσιο οργανώνεται με την ευκαιρία της ανακήρυξης της 5ης του Μάη ως ημέρας πολιτισμού αφιερωμένης στην Μελίνα Μερκούρη. Η έναρξη θα γίνει στις 5 του Μάη, 11 πμ, ενώ οι εργασίες του συμποσίου θα συνεχιστούν το ίδιο βράδυ και το πρωί της επομένης. Εχουν προσκληθεί να μιλήσουν τέως και νυν υπουργοί Πολιτισμού και συγγραφείς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, η καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου, ο συγγραφέας Κώστας Ασημακόπουλος, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Γιώργος Κριμπάς.

Στην εναρκτήρια τελετή θα μιλήσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο συντονιστής του Δικτύου Πολιτιστικών Πρωτευουσών Σπύρος Μερκούρης, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλτερ Πούχνερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ