Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κάλεσμα αντίστασης

Οκορυφαίος Βρετανός δραματουργός Χάρολντ Πίντερ, κατά τη διάρκεια αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είπε μεταξύ άλλων: «Ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής δε θα προκληθεί από τα κράτη "κακοποιούς" - όπως τα ονομάζουν οι ΗΠΑ - αλλά από την ίδια την Αμερική... Δεν υπάρχουν λέξεις, για να περιγράψουν τον κυνισμό και το σαδισμό, με τον οποίο επιβάλλονται οι κυρώσεις κατά του Ιράκ και οι βομβαρδισμοί κατά της Σερβίας. Ενώ ο Κλίντον δίνει στον κόσμο μια "ελευθερία" φτιαγμένη από ψέματα, βόμβες και καταστροφή, από την άλλη δηλώνει: "Εμείς οι Αμερικανοί δώσαμε την ελευθερία στον κόσμο"».

«Ζωγραφίζοντας» παραστατικά το απαίσιο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού, ο μεγάλος ανθρωπιστής συγγραφέας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε τους λαούς σε αντίσταση: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι», είπε, «με μια τεράστια, κτηνώδη, μοχθηρή μηχανή, που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Ως τέτοια πρέπει να την αναγνωρίσουμε και να της αντισταθούμε». Για δε τον «δικό» του πρωθυπουργό, τον κύριο Τόνι Μπλερ, που «έσκυψε και φίλησε τα πόδια του πλανητάρχη Κλίντον», είπε ότι «αξίζει την αηδία μας».

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι «ιθύνοντες», που χειρίζονται τις τύχες της πατρίδας μας και του λαού της, δεν έχουν την ίδια γνώμη με τον Χάρολντ Πίντερ. Γι' αυτούς, η «κτηνώδης μηχανή» του Παγκόσμιου Συνδικάτου του Εγκλήματος είναι μια φιλανθρωπική Εταιρία Αγγέλων, που σκοπό έχει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ...εμπέδωση της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Η παλιά, της προηγούμενης τετραετίας, όσο και η «νέα» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις προγραμματικές της δηλώσεις, αλλά και η «αξιωματική αντιπολίτευση» και τα «απομεινάρια» του ΣΥΝ που «κατόρθωσαν» να μπουν στη Βουλή, με τη συναίνεση και την «προγραμματική αντιπολίτευσή» τους, δείχνουν καθαρά το ακόμα πιο σκοτεινό «τούνελ», μέσα στο οποίο υποχρεώνουν τη χώρα μας να πορευτεί και αυτή την τετραετία. Μόνη φωνή αντίστασης στα ολέθρια σχέδια των ξένων και ντόπιων «προστατών» μας, και στη νέα Βουλή, θα είναι η φωνή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας. Γι' αυτό, ας στηρίξουμε όλοι «της Γης οι κολασμένοι», οι «μη προνομιούχοι», αυτή τη φωνή ελπίδας για το λαό και την πατρίδα μας. Τώρα, κανένας δεν πρέπει να σηκώνει τους ώμους και να λέει: «Τι να κάνουμε... Δε γίνεται τίποτα...». Τώρα, και αυτοί που στις πρόσφατες εκλογές, την τελευταία στιγμή πίσω από το «παραβάν» υπέκυψαν στον εκβιασμό, που δέχτηκαν το βιασμό της συνείδησής τους και έδωσαν την ψήφο τους στον ένα από τους δύο «μεγάλους» βιαστές, είναι καιρός, έστω και σαν επανόρθωση του «λάθους» τους, να ενταχθούν στην κοινή προσπάθεια, στο τίμιο και πατριωτικό κάλεσμα του ΚΚΕ, για ενότητα και αντίσταση στην άγρια και πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου επίθεση της «νέας τάξης».

Αντίσταση, λοιπόν, και αγώνας! Για τον εργάτη, τον αγρότη, τον επαγγελματία, το συνταξιούχο, τον άνεργο, το δάσκαλο, το μαθητή, κοντολογίς για τον ελληνικό λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία, μονόδρομος δεν είναι η είσοδος της χώρας μας «στον κλωβό των λεόντων» της ΟΝΕ, αλλά ο ανένδοτος και ανειρήνευτος αγώνας, για την οικονομική και εθνική μας επιβίωση. Αυτό που φοβούνται, τόσο τα ξένα αφεντικά, όσο και οι ντόπιοι οσφυοκάμπτες που μας κυβερνούν, είναι η οργανωμένη δύναμη των λαών και η απόφασή τους να αντισταθούν, να αντεπιτεθούν και να ανατρέψουν αυτή την «τρελή» πορεία της ανθρωπότητας προς τον όλεθρο και την καταστροφή. Και το Μέτωπο όλων των λαϊκών δυνάμεων της πατρίδας μας, που προτείνει και προωθεί το ΚΚΕ, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις δυνάμεις του κακού και την απαρχή μιας νέας φιλολαϊκής πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ