Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τα Βραβεία Ποιότητας

Στις 30 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα φετινά Κρατικά Βραβεία Ποιότητας σε ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, δε θα γίνει δεκτή καμία αίτηση μετά τη λήξη της προθεσμίας «για οργανωτικούς λόγους».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, των οποίων η παραγωγή ολοκληρώθηκε εντός των 12 μηνών που προηγούνται της 30ής Σεπτέμβρη 2004, όλες οι ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) μεγάλου μήκους που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης του 2004 και όλες οι ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους, που θα λάβουν μέρος στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση πιστοποιητικού «ελληνικής ιθαγένειας» για κάθε υποψήφια ταινία.

Η υποβολή υποψηφιότητας ταινίας για τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας γίνεται με την κατάθεση σχετικής αίτησης από τον παραγωγό, μαζί με τη συνοδευτική δήλωση συντελεστών (για τις ταινίες μεγάλου μήκους) και ένα αντίτυπο (τελική κόπια) της ταινίας στο ΥΠΠΟ. Οι προβολές όλων των υποψηφίων ταινιών θα πραγματοποιηθούν στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Για τα σχετικά έντυπα αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του ΥΠΠΟ, Μετσόβου 5, 106 82 Αθήνα, τηλ.: 210 8253611, 210 8250767, 210 8250729.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ