Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διαρκείς μάχες

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Η έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στη νότια πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα να βρει το θάνατο τουλάχιστον ένας άνθρωπος (κατά το «Ασοσιέιτεντ Πρες» - κατά το «Ρόιτερ», οι νεκροί είναι δύο) και να τραυματιστούν δύο άλλοι, που διέρχονταν από το σημείο με ταξί όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με αστυνομικό αξιωματούχο, το παγιδευμένο όχημα ήταν ένα τζιπ ρωσικής κατασκευής. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση» την οποία απέδωσε στους Ταλιμπάν ή την «αλ Κάιντα».

Πολλοί αναλυτές προειδοποιούσαν ότι οι αντιτιθέμενοι στην απόπειρα των δυνάμεων κατοχής και των Αφγανών πολιτικών -συμμάχων τους να νομιμοποιήσουν την εξουσία τους στη χώρα διαμέσου των «εκλογών» για την ανάδειξη Προέδρου, θα εντείνουν τις επιθέσεις τους έως την 9η Οκτώβρη.

Στην επαρχία Χοστ, ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι σε συνεργασία με αφγανικές δυνάμεις επιτέθηκε από αέρος και εδάφους και «σκότωσε αριθμό ενόπλων» σε μάχες αργά την Πέμπτη. Αφγανική πηγή έκανε λόγο για τρεις νεκρούς Ταλιμπάν μετά από επίθεσή τους σε συνοριακό φυλάκιο στη μεθόριο με το Πακιστάν. Χτες, επίσης, αμερικανικό ελικόπτερο έπληξε όχημα σκοτώνοντας «τουλάχιστον έναν» Ταλιμπάν μαχητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ