Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
Ολοι στο λιμάνι

Ταξικά θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά από τους εργαζόμενους του κλάδου με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στο λιμάνι στις 7 Μάη

«Και αυτή την Πρωτομαγιά θα τη γιορτάσουμε αγωνιστικά και ταξικά, όπως αρμόζει στη μεγάλη αυτή γιορτή των εργαζομένων όλου του κόσμου, συμμετέχοντας στον ταξικό διεκδικητικό γιορτασμό που καθόρισε το ΠΑΜΕ, την Κυριακή 7 Μάη στην κεντρική πύλη του λιμανιού».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Κ. Αρτεμίου, στην εισήγησή του σε ειδική σύσκεψη του συνδικάτου, χτες βράδυ, στο ΕΚΘ, για να συζητήσει τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που έχει προκληθεί από την έντονη επίθεση που δέχεται το συνδικάτο από το κατεστημένο και την εργοδοσία.

Το συνδικάτο έχει γίνει αντικείμενο λυσσαλέας επίθεσης από την εργοδοσία και το κράτος, που με τη συμβολή και παρακρατικών οργανώσεων έχουν καταφύγει σε σειρά τρομοκρατικών ενεργειών για τον εκφοβισμό του συνδικάτου και την υποχώρησή του από τη συνεπή ταξική στάση αρχών που ακολουθεί. Σύμμαχό τους οι δυνάμεις αυτές, στην προσπάθεια να γονατίσουν το συνδικάτο, έχουν και τα δικαστήρια. Οπως τόνισε στην εισήγησή του ο Κ. Αρτεμίου, «δικαιούμαι να χρεώσω ως σύμμαχο της εργοδοσίας αυτού του είδους τις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν όλες τις απεργίες των εργατών παράνομες. Αποτελεί πράγματι είδηση για τα ΜΜΕ αν κάποια απεργία χαρακτηριστεί ως νόμιμη».

Τονίστηκε ακόμα στη σύσκεψη ότι πίσω από την απεργία στου Λυμπερόπουλου, που συνεχίζεται για πάνω από τρεις μήνες, δε βρίσκεται μόνο ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης. Κρύβονται άλλα «μεγαλύτερα ψάρια». «Μας πολεμούν σήμερα με πολλές και νέες μεθόδους», επισήμανε ο Κώστας Αρτεμίου. «Δυστυχώς, στο παιχνίδι έχουν μπει και ορισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οταν σήμερα βλέπουμε ηγέτες του ΕΚΘ να μη στηρίζουν τον αγώνα μας και να κάνουν λόγο για τρομοκρατική δραστηριότητα του συνδικάτου, τη στιγμή που ενάντια σε στελέχη και μέλη του συνδικάτου ρίχνονται βόμβες, τότε πρέπει να πούμε ότι τα στελέχη αυτά του κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι σύμμαχοι και συμπαραστάτες των κυβερνητικών μέτρων για το σπάσιμο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Εκδηλη ήταν η αισιοδοξία και η πίστη στη σύσκεψη ότι τα σχέδια αυτά θα πέσουν κι αυτή τη φορά στο κενό και ότι το συνδικάτο θα βγει νικηφόρα και από αυτή τη δοκιμασία με αυξημένο κύρος, δύναμη, αλλά και νέες σοβαρές κατακτήσεις που κατοχυρώνει με την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν ενάντια στις τρομοκρατικές διώξεις (2009-09-18 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι διώξεις (2005-11-19 00:00:00.0)
Οργανώνουν βήμα βήμα την απεργία (2003-03-14 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση σε κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία (2002-12-20 00:00:00.0)
Στάση εργασίας κόντρα στην ποινικοποίηση των αγώνων (2001-05-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή (2000-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ