Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Κυβερνητική πρόκληση

Στον «αέρα» χιλιάδες αλλοδαποί που έληξε η «πράσινη κάρτα» τους

Ερμαια στις ορέξεις και στα συμφέροντα των εργοδοτών συνεχίζει να αφήνει, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, η κυβέρνηση χιλιάδες αλλοδαπούς εργαζόμενους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι η διαβόητη «νομιμοποίηση» που διαφήμιζε και προεκλογικά, ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Υποψήφιοι για απέλαση είναι αυτή τη στιγμή οι πρώτοι αλλοδαποί που έλαβαν την «πράσινη κάρτα» (πριν ένα χρόνο), καθώς ο ΟΑΕΔ δεν καλύπτει την ελεύθερη παραμονή και εργασία αυτών που κατέθεσαν αίτηση για ανανέωση της κάρτας!

Ο ΟΑΕΔ τούς χορήγησε μία «βεβαίωση» στην οποία επισημαίνεται ότι η αίτηση θα εξεταστεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 2 του ΠΔ 359/97 και σημειώνει χαρακτηριστικά: «... σε καμία περίπτωση δεν επέχει θέση άδειας παραμονής ούτε άδειας εργασίας εφόσον εκκρεμεί η σχετική απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής». Ετσι, χιλιάδες αλλοδαποί, που με πολλές δυσκολίες κατάφεραν να πάρουν την «πράσινη κάρτα» βρίσκονται σήμερα και πάλι ανυπεράσπιστοι στις δεκάδες επιχειρήσεις «σκούπα» της κυβέρνησης, η οποία κινείται στη λογική του «όσοι λιγότεροι μονιμοποιηθούν τόσο καλύτερα».

Περίπου 220 χιλιάδες «πράσινες κάρτες» διαφήμιζε, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρώην υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, ότι έχουν χορηγηθεί σε αλλοδαπούς εργαζόμενους. Να σημειώσουμε ότι την «πράσινη κάρτα» κατάφερε να την πάρει μόνο ένας μικρός αριθμός αλλοδαπών από τους 800 χιλιάδες που υπολογίζονται σήμερα στην Ελλάδα, λόγω των αποκλεισμών, των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και των προϋποθέσεων που επέβαλε η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ