Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... λογική του παραλόγου

«Λογικές κινήσεις» συνέστησε τις προάλλες η ηγεσία του ΣΕΒ στην κυβέρνηση, κατά τη συνάντησή της με τον Κ. Καραμανλή. «Τάξη» στα δημοσιονομικά, συμμάζεμα της «σπατάλης», «κίνητρα» για τους επιχειρηματίες, άρση των «αντικινήτρων» και προετοιμασία για την «αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού».

Βέβαια, όταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ επικαλείται τη λογική, δεν έχει στο μυαλό του οποιαδήποτε ...λογική. Αναφέρεται στη «λογική», που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Μια λογική αντιδραστική, στυγνή και κυνική, λογική του παραλόγου. Γιατί αυτή η «λογική» πρεσβεύει ότι το συμφέρον των πολλών περνά από την ικανοποίηση των συμφερόντων των ...λίγων. Αυτή η ίδια «λογική» επιβάλλει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για το ...καλό της! Είναι η ίδια «λογική», της ολιγαρχίας και των υπηρετών της, η οποία στο πέρασμα του χρόνου οδήγησε στα χειρότερα εγκλήματα κατά των εργατών και των οικογενειών τους.

Είναι η «λογική» των αφεντικών και σ' αυτήν αντιτάσσεται η λογική των εκμεταλλευόμενων, που είναι πολύ ισχυρότερη και στέρεα, γιατί βασίζεται στην αλήθεια και το δίκιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ