Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Απροκάλυπτος ξυλοδαρμός του δημάρχου από τα ΜΑΤ

Απροκάλυπτη επίδειξη του πραγματικού ρόλου του κρατικού μηχανισμού καταστολής, να υπερασπίζεται με μένος τα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, αποτέλεσε ο ξυλοδαρμός, χτες, του δημάρχου Λυκόβρυσης, Χρήστου Σκαμάκη, από άντρες των ΜΑΤ, επειδή προσπάθησε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δημοτών του, να αποτρέψει δηλαδή την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της «Cosmote» στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό του για ποιον υπάρχουν και ποια συμφέροντα υπερασπίζουν οι δυνάμεις καταστολής, είναι το γεγονός ότι στις 4 το πρωί αστυνομικοί εισέβαλαν χωρίς έγκριση του ενοίκου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας για να ανοίξουν από εκεί - σπάζοντάς την - την εσωτερική πόρτα που οδηγούσε στην ταράτσα στην οποία η εταιρία θέλει να εγκαταστήσει την κεραία. Ακολούθησε δυναμική κινητοποίηση των περιοίκων και καθιστική διαμαρτυρία πολλών κατοίκων που απέκλεισαν για κάποια ώρα τη Γρ. Λαμπράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπως χτες, επιθετικότητα έχουν δείξει τα ΜΑΤ και στο πρόσφατο παρελθόν, επιχειρώντας να εγκαταστήσουν την κεραία, αλλά και όταν ο Δήμος Λυκόβρυσης προέβη στον καθαρισμό άλσους της περιοχής ενόψει Καλοκαιριού, ώστε να αποφευχθούν οι πυρκαγιές. Μόνο που χτες οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν πιο σκληρές εντολές. Οταν ο δήμαρχος προσπάθησε να κλείσει την είσοδο για τον «στόχο» στους άνδρες των ΜΑΤ, αυτοί τον έσυραν για διακόσια περίπου μέτρα μέχρι την κλούβα, όπου τέσσερις από αυτούς, τον χτυπούσαν και τον έβριζαν ανελέητα. Μάλιστα, ένας επιχείρησε να του σπάσει τα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ οι υπόλοιποι τρεις «παλικαράδες» τον κρατούσαν. Εκεί ήταν εργαζόμενοι του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής που συμπαραστάθηκαν στον δήμαρχο όταν οι άνδρες των ΜΑΤ επιτελούσαν το «έργο» τους.

Οπως μας είπε ο Χρ. Σκαμάκης, το τελευταίο διάστημα η αστυνομία έχει κάνει κι άλλες εφόδους στην περιοχή, με σκοπό να προλάβει τον ίδιο και τους κατοίκους στον ύπνο και να εγκαταστήσει την κεραία. Να σημειώσουμε πως η «Cosmote» έχει νοικιάσει την ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας. Η εγκατάσταση, όμως - όπως μας λέει ο δήμαρχος - είναι παράνομη, κατ' αρχήν γιατί υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που την απαγορεύει, ως βλαβερή για την υγεία των κατοίκων. Παράλληλα, σύμφωνα με το νόμο, για να εγκατασταθεί κάπου κεραία κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να υπάρχει κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κάτι που δε συμβαίνει.

Σήμερα στις τρεις το μεσημέρι συνεδριάζει για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος θα εισηγηθεί τη λήψη δραστικών μέτρων.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Λυκόβρυσης του ΚΚΕ καταγγέλλει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι προστατεύοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, προχώρησαν στον ξυλοδαρμό του δημάρχου, επειδή θέλησε να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων. Καλεί, τέλος, το λαό σε επαγρύπνηση, στηρίζοντας το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ