Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Καταδικάζει το κύκλωμα ντόπινγκ

«Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το κύκλωμα ντόπινγκ, που έχει διαποτίσει ό,τι αναφέρεται ως αθλητισμός, αθλητική δραστηριότητα κλπ. και που έγινε αντιληπτό ευρύτερα με την πρόσφατη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η φαρμακοδιέγερση αλλά και η λογική του ντόπινγκ προκειμένου να κερδίσουμε μετάλλια και δόξα σ' ένα περιβάλλον άκρατης εμπορευματοποίησης είναι η "νέα ιδεολογία" που εισβάλλει δυναμική στην ελληνική πραγματικότητα».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει με ψήφισμά της, που προέκυψε απ' το Γενικό Συμβούλιο που έγινε στις 3.9.2004, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Καταδικάζουμε - συνεχίζει το ψήφισμα - κάθε συμμετοχή συναδέλφων σε αυτό το κύκλωμα, που με τον μανδύα της επιστημονικής προσέγγισης, δίνουν άλλοθι και νομιμοποιούν αυτόν τον προσανατολισμό. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να παρθούν όλες οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα από την πολιτεία για να ανοίξει ο φάκελος του ντόπινγκ και να λάμψει η αλήθεια».

«Οφείλουμε - καταλήγει η ΟΕΝΓΕ - να αντισταθούμε στην πράξη στη λογική του ντόπινγκ και να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθεί ένα μέτωπο προώθησης μιας άλλης λογικής, του ευ αγωνίζεσθαι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ