Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«Κόκκινες» πολιτείες σε Βόλο και Τρίκαλα

Με επιτυχία έγιναν οι διήμερες εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στο Βόλο και τα Τρίκαλα.

Στο Βόλο οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου). Το Σάββατο μίλησε ο Αγ. Τρυγάζης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, έγινε αφιέρωμα στα 30 χρόνια του Φεστιβάλ, προβλήθηκε η ταινία «Ακήρυχτος Πόλεμος» και έγινε μεγάλη συναυλία από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστο Θηβαίο.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πολιτική ομιλία του Τάκη Τσίγκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα και την ανάδειξη του συνδυασμένου πλαισίου αιτημάτων, που απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. «Ενα πλαίσιο στόχων - τόνισε - που ενώνει τους εργάτες και τους υπάλληλους, είτε δουλεύουν στο γιαπί και στο εργοστάσιο, είτε στο γραφείο και το μεγάλο εμπορικό. Που συμπαρατάσσει μαζί τους, τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες, τους μικρο-μεσαίους αγρότες, τη νεολαία, τους επιστήμονες και τους διανοούμενους. Γιατί έτσι θα γίνουν αποτελεσματικοί και νικηφόροι οι λαϊκοί αγώνες».

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τον αθλητισμό, που συντόνιζε ο Γ. Τσέτζερης και συμμετείχαν ο Γ. Χαρμάνης, γυμναστής, ο Αντ. Παππάς, πρώην ποδοσφαιριστής - προπονητής και ο Γ. Νοττάκης, γυμναστής. Ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις έδωσαν οι παιδικές φωνές του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου και της Μουσικής Σχολής Παύλου Πλάκα.

Στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, το Σάββατο μίλησε ο Γ. Σκόκας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έγιναν στο Πάρκο Ματσόπουλου περιλάμβανε συναυλία με το συγκρότημα «Διά Πυρός», συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός για ποιον και γιατί» - συμμετείχαν ο βαλκανιονίκης Γ. Καΐκης και ο Δ. Κυζίλης, μέλος του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και συντόνιζε ο Σ. Σωτηρόπουλος - συναυλία από τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Την Κυριακή έγινε πολιτική ομιλία από τον Γ. Χαρίτο, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε Θέατρο Σκιών, θεατρικό μονόπρακτο, συναυλία από τοπικό νεανικό συγκρότημα και ένα αξιόλογο αφιέρωμα στους Κ. Βίρβο και Απ. Καλδάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ