Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Παιδιά θα τους κάνει;

«Παρά τον προβληματισμό σε κυβερνητικό επίπεδο ο κ. Παναγιωτόπουλος δηλώνει έτοιμος να μοιράσει 180 εκατομμύρια ευρώ στους ανέργους» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Ευημερία

«Με την πλάτη στον τοίχο είναι περισσότερα από 17.000 νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν στις τράπεζες τα καταναλωτικά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, ακόμη και το ψυγείο που αγόρασαν με δόσεις» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Τα μόνιμα υποζύγια

«Σημαντικά αυξημένες θα είναι οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις το επόμενο έτος, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να μη μεταβάλει τη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2005. Οι αυξήσεις στην παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών θα είναι πολλαπλάσιες από τις αυξήσεις των αποδοχών» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Εθνικό-θρησκευτικό πρόβλημα;

«Ονομα: Ρίνα, τόπος κατοικίας: Πρακάς Ναγκάρ, μια παραγκούπολη στην ανατολική Ινδία, επάγγελμα: σπάει πέτρες, ηλικία πέντε ετών... Η πέτρα στις όχθες του ποταμού Μαχανάντα μετατρέπεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε χαλίκια. Εξι μέρες την εβδομάδα, ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα. "Θα ήθελα να πηγαίνω σχολείο", "αν δε δουλέψω, πώς θα κερδίσω χρήματα για να ζήσω;". Εως και 115 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται για να μπορούν να ζήσουν. Λατομεία, ορυχεία και εργοστάσια. Για ένα φορτίο πέντε τόνων παίρνουν 700 ρουπίες - δηλαδή περίπου 12 ευρώ. Η Ρίνα και οι γονείς της χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες για ένα τέτοιο ποσό» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ