Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συναδελφωμένοι στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις βιαιότητες που σημειώθηκαν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας - Αλβανίας:

«Τα τραγικά επεισόδια μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας - Αλβανίας, που οδήγησαν στο φόνο ενός Αλβανού, στον τραυματισμό τεσσάρων και στον ξυλοδαρμό πολλών άλλων, δεν είναι γεγονός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα ενός γενικότερου εθνικιστικού κλίματος, που καλλιεργείται από πολλές πλευρές χρόνια τώρα, και που αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, όπως φάνηκε και με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου από την ελληνική ομάδα, καθώς και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πολλά ερωτηματικά γεννάει η ολιγωρία της Αστυνομίας, για γεγονότα που ήσαν αναμενόμενα.

Το φαινόμενο είναι άκρως επικίνδυνο, όχι μόνο λόγω της έκτασης που εκδηλώθηκε, αλλά κυρίως επειδή προμηνύει τα πολύ χειρότερα που θα έρθουν, αν δεν υπάρξει από τον ίδιο το λαό αποφασιστική αντιμετώπιση του εθνικισμού και του ρατσισμού. Δε φτάνει η συναισθηματική καταδίκη των εκτρόπων.

Το ΚΚΕ, εκφράζοντας, για άλλη μια φορά, την καταδίκη του για τις βιαιότητες κατά των Αλβανών, καλεί τους Ελληνες και Αλβανούς εργάτες να αγωνιστούν μαζί για τα δικαιώματά τους. Μόνο αυτή η δράση μπορεί να οδηγήσει στην αδελφοσύνη και αλληλεγγύη, που θα βάλει στο περιθώριο τη διαίρεση και τον αλληλοσκοτωμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ