Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΥΡΟΓΕΝΗ»
Απεργούν σήμερα

Από παλιότερη συγκέντρωση στο εργοστάσιο
Από παλιότερη συγκέντρωση στο εργοστάσιο
Αγωνιστικά απαντούν πλέον στα «παιχνίδια» και τα όποια σχέδια της εργοδοσίας του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και χτες μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση προχώρησαν σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα και κήρυξαν για σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο Απασχόλησης.

Οι περίπου 250 εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται απλήρωτοι πάνω από δύο μήνες, αρνήθηκαν τη νέα πρόκληση της εργοδοσίας να παρατείνει για δύο ακόμα εβδομάδες την καλοκαιρινή άδεια. Ετσι, χτες βρέθηκαν από το πρωί κανονικά στη δουλιά τους και δήλωσαν στην εργοδοσία ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κάθε μέρα και να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και το δικαίωμα στην εργασία. Θα συνεχίσουν να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και το μέλλον τους μετά τα σενάρια που διαδίδει η ίδια η διοίκηση για πώληση της επιχείρησης και την αδυναμία στην προμήθεια πρώτων υλών που έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του εργοστασίου.

Στο πλευρό των εργαζομένων από το πρωί στο εργοστάσιο βρέθηκαν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας και της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση ο Κ. Μυτιληνιού, πρόεδρος του Συνδικάτου, επισήμανε ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων για τη σημερινή εξέλιξη στο εργοστάσιο είναι τεράστιες. Με την πολιτική που ακολουθούν δίνουν τα πάντα για να στηρίξουν την «ανάπτυξη», δηλαδή τα κέρδη των επιχειρήσεων και όταν αυτές αλλάζουν επιχειρηματικά πλάνα τους επιτρέπουν να το κάνουν στις πλάτες των εργαζομένων.

Αυτή τη στήριξη είχε και η επιχείρηση «ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ», η οποία είναι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα κλιματισμού και ηλιακής ενέργειας εδώ και 40 χρόνια, με πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καταγγέλλει σε ανακοίνωση και το σωματείο των εργαζομένων. Ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία όμως, με εντατικοποίηση της παραγωγής και υπερπροσπάθεια των εργαζομένων, ανέλαβε και παρέδωσε στην ώρα τους πλήθος μηχανημάτων για τα μεγάλα έργα και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι κάλυψαν το 70% με μηχανήματα του Ολυμπιακού Χωριού, του κέντρου Τύπου, του κλειστού γυμναστηρίου Γαλατσίου, του σταδίου Πατρών, του Καυτατζόγλειου σταδίου κ.ά. Γεγονός που δεν επιτρέπει σε κανέναν να δηλώνει σήμερα ότι η επιχείρηση δεν πάει καλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ