Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
«Πονοκέφαλος» οι θέσεις και οι καταστατικές αλλαγές

Ζήτημα ημερών είναι η ολοκλήρωση των εργασιών των επιτροπών θέσεων και καταστατικού του ΣΥΝ, καθώς το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο συγκαλείται η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για την τελική έγκριση των προτάσεων που θα εισηγηθεί στο Συνέδριο. Ενδεχομένως σήμερα ή αύριο να υπάρξουν νεότερα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις καταστατικές αλλαγές, παρότι το έργο της επιτροπής δυσχεραίνεται από τον όγκο των προτάσεων που έχουν κατατεθεί. Ακόμη πιο δύσκολη διαφαίνεται η σύνθεση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή πολιτικών θέσεων, από εκπροσώπους και των τριών εσωκομματικών τάσεων.

Τα ζητήματα γύρω από τα οποία διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις έχουν να κάνουν με τη φυσιογνωμία του ΣΥΝ, τις συνεργασίες και συμμαχίες του, αλλά και τα αμιγώς οργανωτικά που αφορούν στη λεγόμενη διαρχία, δηλαδή θέσπιση θέσης γραμματέα ή αντιπροέδρου πλάι σ' αυτήν του προέδρου, στον τρόπο εκλογής τους (από την ΚΠΕ, το Συνέδριο, ακόμα και από τη βάση του κόμματος σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο). Διχασμό προκαλεί και η πρόταση για περιορισμό της θητείας των οργάνων, των βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Στο μεταξύ έχουν παγώσει εντελώς οι συζητήσεις σχετικά με τους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΝ. Ενδειξη της αδυναμίας των τάσεων να καταλήξουν σε κάποια πρόταση κοινής αποδοχής ή σε πρόταση που θα έχει τη στήριξη πέραν της μίας τάσης είναι και τα σενάρια των τελευταίων ημερών που επαναφέρουν το όνομα του Ν. Κωνσταντόπουλου, παρότι ο ίδιος φέρεται πως επιμένει στην αποχώρησή του. Κατά άλλους, η προεδρία θα καταλήξει τελικά σε έναν εκ των τεσσάρων διεκδικητών, των Φ. Κουβέλη, Μ. Παπαγιαννάκη, Αλ. Αλαβάνου και Τ. Κουράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ