Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Λογοπαίγνια στις ... ράγες

Να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο και συγχρόνως να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν τη «σκληρή» αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επιχείρησε με την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή στην εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.

Χρησιμοποιώντας τη ρήση του Αν. Παπανδρέου «καλό είναι να κατέβουν από το τρένο όσοι θέλουν να υπηρετούν προσωπικές στρατηγικές», ο Γ. Παπανδρέου, προσπάθησε να στείλει μήνυμα προς τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί... κριτική στις επιλογές του. Η συνεχιζόμενη αμφισβήτηση, τόσο προς το πρόσωπο και κυρίως προς τις επιλογές του, ειδικά ενόψει του συνέδριο του κόμματος, οδήγησαν τον Γ. Παπανδρέου στην ευθεία ...αντιπαράθεση, προκειμένου το επόμενο διάστημα να αποφύγει τις εσωκομματικές συγκρούσεις.

Πίσω από τις «συγκρούσεις» και τις δηλώσεις στο ΠΑΣΟΚ, κρύβεται όμως και η ανυπαρξία της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματος. Ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να δηλώνει ότι τελείωσε «η περίοδος χάριτος» για την κυβέρνηση, αλλά την ίδια στιγμή ουσιαστικά συνηγορεί με τις επιλογές της, και «θολώνοντας τα νερά», ρίχνει το βάρος στο εσωτερικό ...ξεκαθάρισμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευάγ. Βενιζέλος, ένας από τους βασικούς αποδέκτες του μηνύματος, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν ιδιαίτερα ειρωνικός, και ανέφερε: «Μου αρέσει πάντα η παρομοίωση του ΠΑΣΟΚ με το τρένο. Χρειαζόμαστε πάντα σταθερή και σαφή κατεύθυνση, χρειαζόμαστε μεγάλες ταχύτητες, ηλεκτροκίνηση, ανακαινισμένο τροχαίο υλικό και φυσικά μια συλλογική στρατηγική».

Από την πλευρά του ο Κ. Σκανδαλίδης, με συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν απειλείται από κανέναν, δεν πρέπει να νιώθει ανασφάλεια και τον καλεί να προχωρήσει στη συγκρότηση δομών συλλογικής λειτουργίας και δράσης στο κόμμα. Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθύνει «πρόταση διακυβέρνησης στην ανανεωτική Αριστερά», δε δίστασε, εντελώς προκλητικά, να κάνει λόγο για συζήτηση του εκλογικού νόμου από μηδενική βάση, το οποίο έφτιαξε ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ενώ δήλωσε ότι επιθυμεί την επιστροφή του Δημήτρη Τσοβόλα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχη διαδοχής με προκλητική κοροϊδία του λαού (2011-12-06 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ: Ο «μεγάλος ασθενής» (2008-06-13 00:00:00.0)
Εκφραση της κρίσης στρατηγικής του οι αντιπαραθέσεις στελεχών (2006-10-25 00:00:00.0)
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ (2006-04-12 00:00:00.0)
ΠΛΗΡΩΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ευρωατλαντισμός και λαϊκό συμφέρον (2005-05-14 00:00:00.0)
Με δύο τακτικές η ομάδα Σημίτη (1996-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ