Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδύνευσε από πυρκαγιά το άλσος Ν. Φιλαδέλφειας

Το σύστημα πυρόσβεσης δε λειτούργησε χτες στο άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας
Το σύστημα πυρόσβεσης δε λειτούργησε χτες στο άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας
Λίγο έλειψε να καεί χτες το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, αλλά ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, προτού πάρει απειλητικές διαστάσεις και πριν καταστρέψει έναν ακόμα, από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, συνέβαλαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Στο άλσος υπάρχει μηχανισμός κατάσβεσης, αλλά χτες που χρειάστηκε, δε λειτούργησε.

«Μάχη με τις φλόγες» δίνουν τις τελευταίες μέρες οι πυροσβέστες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σημειώθηκαν 74 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες γρήγορα τέθηκαν υπό έλεγχο.

Στις 11.20 π.μ., φλόγες ξεπήδησαν από δύο σημεία στη δασική περιοχή Παλαιόχουνη Μεγαλόπολης. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κάτι που, ευτυχώς, δεν κατέστη εμπόδιο στην πτήση των έξι πυροσβεστικών αεροπλάνων και των δύο ελικοπτέρων. Μαζί με τα παραπάνω, για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 19 οχήματα της Πυροσβεστικής με περίπου 60 άνδρες του Σώματος, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Μεγαλόπολη.

Στη Θεσσαλονίκη

Μάχη με τις φλόγες μαζί με τους πυροσβέστες έδιναν χθες το βράδυ οι κάτοικοι του Μαρμαρά προσπαθώντας να εμποδίσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη χωματερή, να προσεγγίσει το χωριό τους. Υπό έλεγχο τέθηκαν τα άλλα δύο μέτωπα φωτιάς στη Σίβηρη και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Η φωτιά στο Μαρμαρά εκδηλώθηκε στις 8 μ.μ. και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Παρθενώνα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής και δεκάδες άνδρες. Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνονταν με ταχύτητα προς τον οικισμό του Μαρμαρά, ο οποίος απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τη χωματερή. Μέχρι αργά το βράδυ η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο. Λίγο νωρίτερα, στις 7.30 μ.μ. είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή της Σίβυρης η οποία τέθηκε υπό έλεγχο αφού κατέκαψε 1,5 στρέμα δασικής έκτασης. Την ίδια ώρα ξεσπούσε πυρκαγιά και σε δασική έκταση κοντά στα Αρχαία Στάγιρα, πάνω από την Ολυμπιάδα η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα στην περιοχή. Τελικά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ αφού πρώτα έκαψε 4 στρέμματα δασικής έκτασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ