Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αχρήστευσαν τους «καμεροχαφιέδες»

«Οχι στην επιτήρηση του "μεγάλου αδελφού". Εξω οι κάμερες από την εστία. Κάτω τα χέρια από το άσυλο». Μ' αυτό το τρίπτυχο κινητοποιήθηκαν χτες φοιτητές του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων Μεταλλειολόγων και Ηλεκτρολόγων, «αχρηστεύοντας» ουσιαστικά έξι κάμερες που είναι τοποθετημένες περιμετρικά των νέων φοιτητικών εστιών του Πολυτεχνείου.

«Εργάτες, αγρότες, φοιτητές... να φύγει τώρα ο καμεροχαφιές», ήταν το σύνθημα των φοιτητών που συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στην Πύλη Κοκκινοπούλου της Πολυτεχνειούπολης και ξεκίνησαν την επιχείρηση «αχρήστευσης» των καμερών. Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχτηκε απέναντι από τους φοιτητές, οι οποίοι όμως, χωρίς να τρομοκρατηθούν, συνέχισαν το έργο τους κι έβαψαν με πηχτή μπογιά όλες τις κάμερες.

Λίγο αργότερα, εξασφάλισαν και τη διαβεβαίωση - δέσμευση του πρύτανη του Πολυτεχνείου, Α. Ανδρεόπουλου και του κ. Κορωναίου, τεχνικού υπεύθυνου του ιδρύματος, ότι αύριο θα έχουν απομακρυνθούν όλες οι κάμερες από το χώρο.

«Παρακαταθήκη... από την Ολυμπιάδα», χαρακτήρισε τις κάμερες ο Γιώργος Λένας, μιλώντας στο «Ρ» εκ μέρους της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. κι εξήγησε ότι «δεν έχουν καμιά δουλιά σε χώρο ασύλου». «Η μόνη τους δουλιά - πρόσθεσε - θα ήταν να παρακολουθούν το φοιτητικό κίνημα, να το βάλουν στο χέρι και να το εγκλωβίσουν. Προσπαθώντας να αποκαλύψουμε αυτό τους το ρόλο στα μάτια των φοιτητών και να τις αχρηστεύσουμε, προβήκαμε στις συγκεκριμένες ενέργειες και το πετύχαμε», κατέληξε ο Γ. Λένας, προσθέτοντας ότι οι φοιτητές θα συνεχίζουν να στέκονται αγωνιστικά απέναντι σε τέτοια θέματα και δε θα διαπραγματεύονται τα θέματα των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ