Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... προεδρολογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ, δηλαδή, ότι με τις χτεσινές λαλίστατες εμφανίσεις τους στις τηλεοράσεις τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής ...έβαλαν τέλος στην προεδρολογία;

Αν είναι έτσι, πώς εξηγεί η κυβέρνηση τη θέση της ότι είναι «πρόωρη η συζήτηση», όταν κάθε στέλεχός της όχι απλά διαθέτει ...διαφορετική άποψη, αλλά τη δημοσιοποιεί με όποιον τρόπο μπορεί;

Μάλλον μοιάζουν αστείες μέσα σ' όλο αυτό κλίμα οι βαρύγδουπες και αποφασιστικές αναφορές του Θόδωρου Ρουσόπουλου, περί του ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτό το θέμα, αλλά με τα προβλήματα του τόπου.

ΒΕΒΑΙΩΣ, το τι είναι «πρόβλημα του τόπου», ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Η Κυβερνητική Επιτροπή, για παράδειγμα, χτες είναι φανερό πως θεωρεί πρόβλημα τη ...βαριά φορολόγηση των Ανώνυμων Εταιριών. Ετσι έσπευσε να εξαγγείλει ότι σύντομα θα υπάρξουν μειώσεις.

Αντιθέτως, ούτε ...υπόνοια δεν άφησε για κάτι τέτοιο, όσον αφορά στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έστω κι αν προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι με αναφορές σε έξοδα που θα εξαιρούνται από το εισόδημα.

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ γιατί ...περηφανεύεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοινώνοντας πόσοι διορισμοί και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών έχουν γίνει.

Η εικόνα - που και το ίδιο το υπουργείο δε διαψεύδει - είναι η γνωστή κάθε χρονιά. Οπως και πέρσι με ΠΑΣΟΚ, έτσι και φέτος με ΝΔ. Κενά θέσεων που θα καλυφθούν με αναπληρωτές, οι οποίοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να προσπαθούν να τους εντάξουν σε καθεστώς ομηρίας.

ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕ και πάλι χτες η Φάνη Πετραλιά: Δε θα πωληθούν, λέει, σε ιδιώτες οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Απλά, θα παραχωρηθούν για μικρά χρονικά διαστήματα όπως τα ...150 χρόνια.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ