Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Γράμος Μπαλούσι

22 χρονών, εργάτης, δικός μας νεκρός

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου, από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου, από τα «ΝΕΑ»
Ο,τι θέλετε πείτε και γράψτε.

Δεν μας τον φέρνετε πίσω.

Κι ελάτε αύριο να μαζέψετε το μίσος.

Που το καλλιεργήσατε γιατί σας θρέφει.

Μόνο που κάποια φορά «όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος»...

Κανένας, απολύτως κανένας, από τους αστούς, ειδικά απ' αυτούς που φοράνε «αριστερή» προβιά, κι έχουν το μέσο, τον τρόπο, την εξουσία να ποδηγετούν συνειδήσεις, δεν έθεσε έστω ως υπονοούμενο το ερώτημα: σε ποια βάση ανθούν ο εθνικισμός και ο ρατσισμός; ποιος την ποτίζει αυτήν τη γλάστρα;

Η απάντηση τους θίγει άμεσα. Μαζί με τ' αφεντικά τους.

Οι ίδιοι που στη μία στήλη της εφημερίδας τους γράφουν πόσο κακός είναι ο εθνικισμός στην Ελλάδα, στην αμέσως επόμενη σελίδα υμνούν ως εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ό,τι συμβαίνει στην Τσετσενία κι όπως -θρασύτατα δεν κρύβουν- θεωρούν εκείνον τον «αγώνα» δίκαιο, αφού κατά την άποψη που θέλουν να περάσουν έχει αντισοβιετική βάση! Πώς; Ιμπεριαλιστής ο Πούτιν; Προς θεού! «Σταλινικό κατάλοιπο» είναι ο άνθρωπος. Και η χώρα του είναι ακόμα «σοβιετική»!

Η αστική τάξη τρίβει τα χέρια της. Ηγείται του αντιρατσισμού και παλεύει ενάντια στην ξενοφοβία μόνο τότε και μόνον έτσι, όταν θέλει να εξασφαλίσει φτηνά εργατικά χέρια. Διακηρύσσει τόσο έντονα τον αντιεθνικισμό της, που στήνει αγάλματα υπέρ των Ναζί στην εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης Λετονία.

Αυτοί οι ίδιοι που θρέφουν στον κόρφο τους τις ορδές των φασιστών. Για να τις ξαμολάνε κάθε τόσο για να θυμίζουν ποιος έχει το πάνω χέρι. Δε συμβαίνει μόνο εδώ. Ολα τα όργανα της ΕΕ διακηρύσσουν τον αντιρατσισμό τους και σ' όλη την Ευρώπη καίνε τον ξένο μόλις σηκώσει κεφάλι.

Ωσπου να θεριέψει κι αντρειέψει το 'να βασίλειο, της δουλιάς...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ