Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΥΡΟΓΕΝΗ»
Απαίτησαν δουλιά και όχι ανεργία

Πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τους

Από την πορεία στο υπουργείο Εργασίας
Από την πορεία στο υπουργείο Εργασίας
Πρώτη αγωνιστική απάντηση, στα ύποπτα παιχνίδια που παίζει η εργοδοσία στις πλάτες τους, έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» με την 24ωρη απεργία που έκαναν χτες και τη δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας από την κυβέρνηση τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι, με συνθήματα όπως «θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία» και «εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», έφτασαν έξω από το υπουργείο με πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και απαίτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει να υπερασπίζεται με την πολιτική της την εργοδοσία, η οποία αφού καρπώθηκε πολλά πακέτα με δουλιές για τα μεγάλα και Ολυμπιακά έργα, σήμερα έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους και μετά τις διακοπές τούς ανακοίνωσε την παράταση κατά δύο βδομάδες της καλοκαιρινή άδειας. Την ίδια στιγμή, διαδίδει σενάρια πώλησης της επιχείρησης και έχει αφήσει χωρίς πρώτες ύλες το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι όμως έκαναν και χτες σαφές ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην πεταχτούν στο δρόμο 250 οικογένειες και θα πηγαίνουν στην εργασία τους κανονικά, αρνούμενοι να δεχτούν την επικίνδυνη παράταση της άδειάς τους.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον υφυπουργό Εργασίας Γερ. Γιακουμάτο δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Ο υφυπουργός αντιμέτωπος με την ίδια την πολιτική της κυβέρνησής του που δίνει όλα αυτά τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε συνάντηση με την εργοδοσία και την ερχόμενη βδομάδα θα καλέσει τριμερή συνάντηση. Παράλληλα, γνωστοποίησε στους εργαζομένους πως η επιχείρηση χρωστάει 29 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ!

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Β. Παληγιώργος μιλώντας στους εργαζόμενους έθεσε ερωτήματα για το γεγονός ότι, ενώ μέχρι πρόσφατα ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ξεπερνούσε το 50% της εγχώριας αγοράς, σήμερα επικαλείται αδυναμία στην προμήθεια πρώτων υλών που έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο Κ. Μυτιληνιού, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, τόνισε πως και οι δύο κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχουν φτιάξει νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στους εργοδότες, όταν κρίνουν ότι δεν έχουν μεγάλο κέρδος να πετάνε ανενόχλητοι τους εργαζόμενους στην ανεργία. Ο συνδικαλιστής απαίτησε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης μετώπου αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ακολουθεί κατά γράμμα αυτήν του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ